Datum: 22-10-2021 - 04:54
22
sep
'21
Nico Meeuwenoord eerste Noordwijkerhouter in tv-uitzending 'Typisch Bollenstreek'. (foto's+uitzending gemist)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Nico Meeuwenoord eerste Noordwijkerhouter in tv-uitzending 'Typisch Bollenstreek'. (foto's+uitzending gemist)

In de documentaire-serie 'Typisch...!' volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland en de komende weken specifiek die van de Bollenstreek. De televisie-uitzendingen zijn dagelijks te zien van maandag 20 september tot en met donderdag 7 oktober om 19.20 uur op NPO 2. Wie zijn de mensen die wonen in de Bollenstreek en hoe ziet hun leven eruit?...

Een paar weken per jaar, als de bloemen in bloei staan, is dit misschien wel het mooiste plekje op aarde, de Bollenstreek. Wereldwijd beroemd om haar prachtige velden tulpen, narcissen en hyacinten.

Maar de Bollenstreek is meer dan alleen maar bollenvelden. Ook de duinen en de zee doen mee. In dat opzicht is de Bollenstreek een gebied van tegenstellingen. Van zandgrond en zout water. Van bloemendorpen als Noordwijkerhout, De Zilk, Lisse, Hillegom én vissersdorpen als Noordwijk en Katwijk.

En zo kan het zijn dat er in de Bollenstreek opzichtig wordt geflaneerd en gefeest op de boulevards aan de kust, terwijl er een stukje verderop keihard wordt gebuffeld in de bollenvelden. Twee kanten van dezelfde medaille. Aan de ene kant laten zien wat je hebt en aan de andere kant die nuchterheid en soberheid.

In iedere uitzending komen er Bollenstreekers aan het woord, maandag 20 september was de eerste uitzending. In deze uitzending kwam er nog geen Noordwijkerhouter op Zilker in beeld, maar in de tweede uitzending op dinsdagavond wel. 

BNer de 72-jarige Nico Meeuwenoord (van Nico Meeuwenoord Steengoed) mocht als eerste Noordwijkerhouter zijn verhaal voor de televisie vertellen. Nico verzameld en onderhoudt al jaren oldtimers en je ziet hem dan ook regelmatig er mee door de Bollenstreek toeren. En zo ook in deze uitzending en daarin vertelt hij wat in zijn ogen nou typisch de Bollenstreek is.

Tot en met 7 oktober komen nog meer Noordwijkerhouters voor de camera van Typisch Bollenstreek, wie en in welke uitzending is nog de vraag dus kijken maar. Geen tijd? BON houdt het voor u in de gaten. De 2e uitzending met Nico Meeuwenoord kunt u terugkijken via Uitzending Gemist klik hier.

Foto's zijn screenshots van de uitzending.