Datum: 27-10-2021 - 16:11
17
sep
'21
Open dag Teylingen College Leeuwenhorst ook via een app in Noordwijkerhout.
Geschreven door Teylingen College Leeuwenhorst

Leerlingen van Leeuwenhorst ontmoeten leeftijdsgenoten aan de Duitse Oostzee.

De Corona-pandemie maakte het scholen in heel Nederland afgelopen schooljaar onmogelijk om internationale excursies te organiseren. Onder inachtneming van alle maatregelen en helemaal ‘corona-proof’ mochten afgelopen week dan toch weer leerlingen van het Teylingen College in Noordwijkerhout aan de projectweek 'SchulBrücke' deelnemen. Begeleid door docent Frank Schmermbeck...

reisden zeven leerlingen naar de Duitse hanzestad Greifswald om met leerlingen uit verschillende Europese landen in het Duits over de toekomst van Europa te discussiëren. Onder leiding van experts van het onderwijsinstituut EJBW uit Weimar werkten de leerlingen een week lang aan vragen over hun toekomst.

Bijvoorbeeld over de bescherming van de natuur of de gevolgen van klimaatverandering. Ook thema’s als vrijheid en democratie of het onderwijs van de toekomst werden in verschillende werkgroepen met elkaar besproken. Dan is het bijzonder interessant om te ervaren hoe onder jongeren uit Polen, Slowakije of Duitsland over deze onderwerpen wordt gedacht.

SchulBrücke omvat een netwerk met meer dan 50 scholen uit heel Europa dat, ondersteunt door de Deutsche Nationalstiftung, in meerdere projectweken per jaar leerlingen uit West- en Oosteuropese landen bij elkaar brengt. Leeuwenhorst maakt al ruim 10 jaar lang deel uit van dit netwerk.

“Het is iedere keer weer indrukwekkend om te zien met hoeveel inspiratie onze leerlingen terugkomen naar school” vertelt Schmermbeck. Deelneemster Evie Brussee bevestigt dit: “Als ik terugdenk aan onze SchulBrücke in Greifswald, denk ik aan alle lieve mensen die ik heb leren kennen. Het was een leerzame maar ook inspannende week.”

Foto PR.