Datum: 19-09-2021 - 17:23
13
sep
'21
Noordwijkerhouters nemen deel aan het WK Triatlon in Almere. (foto's)
Geschreven door TV de Bollenstreek / Jeannette van der Valk

Noordwijkerhouters nemen deel aan het WK Triatlon in Almere. (foto's)

Met 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en dan nog de marathon lopen van 42.2 km, dan ben je toch wel een beetje gek... Maar de Noordwijkerhouters Chris de Kan en Cees van der Valk hadden het al eerder gedaan en gingen de uitdaging op zondag 12 september weer aan. Een WK en dan in Almere Nederland daar moet je toch aan mee doen. Nog 1 keer een hele doen, maar dat hebben we al vaker van ze gehoord...

Het ging niet allemaal vanzelf want beide heren hadden in de lappenmand gezeten met blessures en een operatie. Toen kwam de vraag gaat het wel of niet door gezien de coronamaatregelen en ga ik dan al beginnen met duurtrainingen. Helaas geen zwembad de Schelft meer voor techniek zwemtraining. Het kwam dus aan op veel zelf trainen of een maatje zien te vinden die met je mee wilde.

Voor de WK moest je je eigenlijk kwalificeren maar vanwege de corona waren er in 2020 geen wedstrijden, dus mocht je ook een deelname en een tijd van 2019 laten zien. Cees van der Valk had in 2019 de Ironman in Hamburg gedaan, maar Chris de Kan had toen een blessure en kon toen niet deelnemen.

Chris heeft begin juli 2021 de Frysman in Friesland gedaan met een mooie tijd van 11 uur en mocht dus ook deelnemen aan het WK. En toen kwam er ook eindelijk groen licht, de wedstrijd gaat definitief door. De tijd ging wel dringen, dus snel een WK pak bestellen want je moet voor Nederland uitkomen. Op je voeding gaan letten, geen alcohol meer en in je vakantie lekker lang trainen, duur opbouwen. Er kwamen strenge covid regels, er mocht o.a. geen publiek bij start en finish staan enz. 

Zaterdag 11 September
Op naar Almere voor de registratie en spullen klaar zetten. Heb je alles mee wat je nodig hebt zoals je ID, QR code en gezondheidsverklaring. Was alles in orde dan kreeg je je envelop met startnummers. Vervolgens alles opplakken en dan naar de Bike check en alles in de wisselzone klaar zetten. Daarna weer naar huis en proberen goed te slapen, maar de spanning loopt op en dat gaat dus niet lukken .

Zondag 12 september
'Raceday' zoals ze zelf zeggen. Kwart over vier in de ochtend gaat de wekker, het is nog donker en fris. Eten/voeding mee voor de dag, startnummers op je armen plakken en dan op naar Almere. De 2 heren mochten na 6.45 uur niet meer in de wisselzone komen en je wilt toch nog even alles na checken. 

Om 7.00 uur was het startschot voor de pro`s en daarna startte de verschillende leeftijdscategorieën. Chris en Cees startte om 7.45 uur met hun groep en om de 15 seconden mochten er 4 het water in. Beide heren hebben een goede race gehad en tuurlijk hadden ze een "dipje" onderweg maar het publiek onderweg helpt je daar wel weer doorheen. 

Chris had een mooie tijd van 10.38 uur en Cees 11.16 uur. Beide heren helaas geen pr maar waren zeer tevreden met het resultaat. Vandaag op maandag even bijkomen, nagenieten, trots zijn op je medaille, paar dagen spierpijn en dan gaat het gewone leven weer beginnen En proosten met een biertje op de goede afloop. 

Van de Triatlonvereniging de Bollenstreek deden mee:

vrijdag 10 september:
de halve triatlon: Pascal, Geert, John en de Noordwijkerhoutse Angelique.

zondag 12 september:
* WK hele triatlon: Martin, Chris, Cees, Pim, Leendert Jan, Ben.
* Hele triatlon open serie: Dennis
* WK auquebike: Ineke en Franck werd eerste in zijn leeftijdscategorie en dus een podiumplek voor hem.

Foto's PR.