Datum: 19-09-2021 - 16:04
12
sep
'21
Meer dan 100 kinderen op het verjaardagsfeestje van de 100-jarige Feestcommissie De Zilk. (foto's)
Geschreven door Feestcommissie De Zilk

Meer dan 100 kinderen op het verjaardagsfeestje van de 100-jarige Feestcommissie De Zilk. (foto's)

Zoals al eerder bekend gemaakt bestaat de Feestcommissie De Zilk in 2021 maar liefst 100 jaar. Lang geleden opgericht op verzoek van de pastoor en onder voorzitterschap van de heer Gerrit Schilder, samen met nog 7 dorpsgenoten. In de loop der jaren werden er allerlei activiteiten georganiseerd: kerkelijke festiviteiten, zoals de inhuldiging van een priester, De feestweek met kermis, Koninginnedag en later Koningsdag...

en Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Uiteindelijk kwamen daar ook de minder officiële evenementen bij zoals schaatswedstrijden, mozaïekwedstrijden, Heel De Zilk bakt en het Kerstzingen. Eenmalige feestjes waren er ook. Denk aan het grote huwelijksfeest van onze huidige Koning en Koningin met Zilkse lookalikes en de legendarische playbackshow gepresenteerd door de enige echte Jacques D’ancona.

100 mooie jaren dus, vol met herdenken en vieren. Het was echter niet alle jaren feest. Zo was er in de crisisperiode van 1923 tot 1936 en tijdens de Tweede Wereldoorlog geen kermis. In 2020 en ook in dit jaar moest men door de coronamaatregelen de plannen opnieuw in de ijskast zetten, in afwachting van betere tijden. 

De coronamaatregelen zijn de afgelopen tijd wat versoepeld en hopelijk zal er dit najaar nog meer mogelijk zijn zodat de jarige Feestcommissie De Zilk alsnog een aantal jubileumactiviteiten kan organiseren in 2021. Eén van de activiteiten die wel doorgang kon vinden was het verjaardagsfeestje van de Feestcommissie voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

In samenwerking met Speeltuinvereniging De Duinrand en Jeugdwerk De Zilk was het mogelijk om iets leuks te organiseren voor de kinderen van De Zilk. Maar liefst 113 kinderen hadden zich aangemeld voor een groot verjaardagsfeest op zaterdagmiddag 11 september in hartje van De Zilk bij Speeltuin De Duinrand.

De kinderen werden ontvangen met limonade en een versierde cupcake en natuurlijk werd door de kinderen het 'Lang zal ze leven' gezongen voor de 100-jarige Feestcommissie De Zilk. Vervolgens konden ze deelnemen aan diverse spelletjes die ze per groep en als team moesten afleggen en ook was er een battle op een stormbaan (opblaaskussen).

Tijdens de pauze was er opnieuw limonade en een zakje chips en aan het eind van de gezellige en sportieve middag, was er een gezamenlijke muziekbingo en deze werd gevolgd door een prijsuitreiking voor het winnende team van de spelletjes.

Op de winnaarsfoto ziet u het winnende team van de spelletjes: Gijs, Teun, Indi, Rosemarijn, Lotte, Jens, Jenske en een hele blije Mohammed. Het verjaardagsfeestje werd afgesloten met patat, snack en ijsje voor alle kinderen.

Er gaat namens de Feestcommissie nog een dikke pluim naar alle vrijwillige hulp op deze middag en naar Speeltuinvereniging De Duinrand en Stichting Jeugdwerk de Zilk die vandaag zondag 12 september de jaarlijkse rommelmarkt bij de Duinpan houden.

Foto's BON. Foto winnend team PR.