Datum: 19-09-2021 - 15:07
12
sep
'21
Bibliotheek 'Week van de dementie' lezing in Maasgaarde 'Dementie op jonge leeftijd'.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek 'Week van de dementie' lezing in Maasgaarde 'Dementie op jonge leeftijd'.

In het kader van de Week van de Dementie spreken op 21 september van 19.30-21.30 uur in de Maasgaarde, Edith de Jong (GZ-psychologe) en Willy v/d Kwaak (Eerst verantwoordelijk verzorgende) van Marente over Jong Dementie. De diagnose dementie heeft veel impact op het leven van zowel de patiënt als zijn omgeving. Het belang van een deskundig en betrokken multidisciplinair team speelt een grote rol...

om complexe zorg bij jong dementerenden goed vorm te geven.

Dementie op jonge leeftijd begint meestal tussen 40 en 65 jaar. Vaak blijft het geheugen dan nog intact. Meer herkenbaar zijn verstoring in praktisch handelen en verandering van persoonlijkheid, stemming en gedrag.

Dit heeft ingrijpende gevolgen op het leven van de persoon zelf en zijn omgeving. Normale handelingen en bezigheden zijn niet meer vanzelfsprekend.

Als iemand op jonge leeftijd dementie krijgt, vraagt dit om andere zorg en behandeling dan bij ouderen. De problemen worden vaak niet herkend, en kunnen leiden tot veel onzekerheid en onbegrip.

Deze lezing is in samenwerking tussen de Bibliotheek Bollenstreek en Alzheimer café Bollenstreek. Deelname is gratis, maar wel graag aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl. Hier is ook meer informatie te vinden.

Praktische informatie
Interactieve lezing | Dementie op jonge leeftijd
Datum: 21 september
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: De Maasgaarde
Deelname: Gratis 
Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl 

Foto PR.