Datum: 09-08-2022 - 14:53
11
sep
'21
BON ontmoet nieuwe ambassadeur van Maleisië in veld vol Dahlia's in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

BON ontmoet nieuwe ambassadeur van Maleisië in veld vol Dahlia's in Noordwijkerhout. (foto's)

Eind augustus toog de redactie van BON naar de bloeiende Dahlia-velden aan de Herenweg om mooie foto's te maken voor onze nieuwswebsite. De Dahlia's stonden er weer fantastisch mooi bij en was het als fotograaf, met ook nog een lekker zonnetje, heel goed toeven op de velden van de Dahliakwekerij van de familie Weijers. Ter plaatse werden toen nog groepjes met bezoekers rondgeleid door...

de vriendinnen Marlies en Linda en daardoor konden de bezoekers genieten en foto's maken van alle prachtige Dahlia's.

Op de dag dat BON aanwezig was liepen er toevallig ook vijf Aziatische dames door de Dahlia-velden. We kwamen in gesprek met elkaar en toen bleek één van de dames de nieuwe ambassadeur van Maleisië te zijn, mevrouw H.E. Dato’ Nadzirah binti Osman.

Het was toen nog niet officieel want op woensdag 8 september zou de nieuwe ambassadeur, pas haar geloofsbrieven overhandigen aan onze Koning Willem-Alexander op Paleis Noordeinde. Tot die tijd werd ze onder begeleiding van mevrouw Emeliana Zainol van de 'Malaysia External Trade Development Coportion' wegwijs gemaakt in Nederland.

Zo kwam de nieuwe ambassadeur ook in de Bollenstreek terecht om deze wereldberoemde streek met zijn prachtige bloemen te aanschouwen. De ambassadeur gaf aan dat ze enorm genoot van alles wat Nederland te bieden heeft en vooral van onze prachtige bloemen.

Op de vraag 'Mag ik een foto van u en uw gezelschap maken en er een nieuwsberichtje over maken op Blik Op Noordwijkerhout' werd gelijk enthousiast ja gezegd. Alleen mocht het niet voor 9 september want tot die tijd was ze nog niet officieel ambassadeur van Maleisië voor Nederland en vanaf nu dus wel.

Tekst en foto van website van het Koninklijk Huis.

De Koning ontvangt de geloofsbrieven van de ambassadeur van Maleisië, H.E. Dato’ Nadzirah binti Osman. (klik hier voor de foto)

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagochtend 8 september op Paleis Noordeinde in Den Haag de geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen van de ambassadeur van Maleisië, H.E. Dato’ Nadzirah binti Osman van de ambassadeur de Islamitische Republiek Pakistan, Z.E. Suljuk Mustansar Tarar, en de ambassadeur van Denemarken, Z.E. Jarl Frijs Madsen.

De ambassadeurs worden op die speciale dag dan opgehaald en begeleid door een kamerheer van de Koning. De Koning stelt daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. (klik hier voor de foto's)

De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in ceremonieel tenue. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs is jacquet of nationale dracht.

Bij het paleis staan een erewacht en een militaire kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van het Commando Luchtstrijdkrachten. De muziek wordt verzorgd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine & Tamboers en Pijpers.

Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee Brigade Den Haag. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land van de ambassadeur, volgt een inspectie van de erewacht, waarna de ambassadeur met gevolg binnentreedt. Bij het vertrek van de ambassadeur krijgt deze opnieuw vier ereroffels.

Foto's BON van de ambassadeur (in het midden) met haar gevolg, maar ook foto's van de Dahlia-velden en bloemen.