Datum: 28-09-2021 - 16:24
10
sep
'21
Vaccinatiegraad per gemeente bekend. (cijfers Duin- en Bollenstreek
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Vaccinatiegraad per gemeente in Nederland bekend. (cijfers Duin- en Bollenstreek)

Voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne heeft het RIVM gedetailleerde vaccinatiecijfers per gemeente vrijgegeven. Daaruit blijken onderling grote verschillen: op Schiermonnikoog is bijvoorbeeld 93 procent van de volwassenen ingeënt, tegen 23 procent in Urk. In de grote steden en gemeenten die deel uitmaken van wat de Biblebelt wordt genoemd, ligt de vaccinatiegraad lager...

terwijl die op de Waddeneilanden en in gemeenten in het oosten en zuidoosten van het land juist hoger is. Gemiddeld is circa 85 procent van de volwassenen in Nederland deels ingeënt en 77 procent volledig. 

Sommige prikken kunnen wel ontbreken, als ze bijvoorbeeld niet goed zijn geregistreerd door de huisarts. Ook ontbreken gevaccineerden die maar één prik hoefden vanwege een eerdere coronabesmetting in het overzicht met volledig gevaccineerden.

Vaccinatiegraad gemeenten Duin- en Bollenstreek.
In de Duin- en Bollenstreek liggen de procenten van de volledig gevaccineerden volwassenen van de vier gemeenten in de Bollenstreek niet ver uit elkaar, maar Katwijk loopt bij de volledig gevaccineerden nog wel minimaal 6 procent achter bij de Bollenstreek gemeenten.

1- In Teylingen heeft 88 procent van de volwassenen één prik gehad en 76 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Teylingen 66 procent deels gevaccineerd en 48 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 86 procent voor één prik en 74 procent op twee prikken.

2- In Hillegom heeft 85 procent van de volwassenen één prik gehad en 74 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Hillegom 55 procent deels gevaccineerd en 42 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 83 procent voor één prik en 71 procent op twee prikken.

3- In Lisse heeft 84 procent van de volwassenen één prik gehad en 74 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Lisse 58 procent deels gevaccineerd en 41 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 82 procent voor één prik en 71 procent op twee prikken.

4- In Noordwijk heeft 85 procent van de volwassenen één prik gehad en 73 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Noordwijk 54 procent deels gevaccineerd en 40 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 83 procent voor één prik en 71 procent op twee prikken.

5- In Katwijk heeft 80 procent van de volwassenen één prik gehad en 67 procent is volledig gevaccineerd. Van de twaalf- tot zeventienjarigen is in Katwijk 47 procent deels gevaccineerd en 32 procent volledig. Van alle twaalf-plussers ligt de vaccinatiegraad daarmee op 77 procent voor één prik en 64 procent op twee prikken.

Klik hier voor alle gemeenten in Nederland op de website van de NOS.