Datum: 29-03-2023 - 12:20
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

09
sep
'21
Oranjefeesten 2021 in Noordwijkerhout > dinsdag. (foto's jaarmarkt, opening kermis, Munnekeweij)
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Oranjefeesten 2021 Noordwijkerhout > donderdag. (foto's klootgooien, sjoelen, kermis, vissen met wedstrijdverslag)

Afgelopen zaterdag zijn de Oranjefeesten, met helaas door de coronamaatregelen een beperkt aantal activiteiten, toch van start gegaan. Zaterdagavond was er een online kermisbingo met veel deelnemers, de prijswinnaars worden later nog door de Oranjevereniging bekendgemaakt. Op maandagmiddag 6 september waren er twee activiteiten in de..

ontmoetingsruimte van Puyckendam aan de Pilarenlaan. Dinsdagochtend 7 september ging onder heerlijk zonnige omstandigheden de jaarmarkt van start. In de middag werd de kermis op de Brink geopend door burgemeester Wendy Verkleij en zij bracht ook nog een bezoek aan Woonzorgcentrum Munnekeweij. Klik hier voor het verslag met foto's van de dinsdag.

Op woensdag 8 september waren er in de ochtend de traditionele spelletjes op de basisscholen en bij Landgoed & Golfbaan Tespelduyn vond op deze woensdag ook het Open Noordwijkerhouts Golfkampioenschap plaats. En we hebben een fotoverslag voor u van het privé-tonknuppelen bij Bollenboer Jaap, klik hier voor de woensdag.

Op alweer de laatste dag van de Oranjefeesten waren er vroeg in de ochtend al een paar activiteiten, er werd gevist in de Leidsevaart (zie verslag hieronder). In de PI l'arena bij  Puyckendam was er in de ochtend het oud-Noordwijkerhoutse spel klootgooien en kon men er sjoelen. In de middag was het daar na de kermislunch.....bingo-time!

HSV De Arnoud verslag + foto's)
Kermisviswedstrijd onder zomerse omstandigheden vervist.

Voor de negende keer is er in het kader van de Oranjefeesten op donderdag 9 september de viswedstrijd vervist. Het parcours was, zoals gebruikelijk, uitgezet in de Leidsevaart achter het Keukenhofbos te Lisse. 31 vissers, waaronder twee jeugdvissers, hadden zich opgegeven om met elkaar de strijd aan te gaan om de felbegeerde titel, “kermiskampioen 2021”.

Vanaf zeven uur kon men bij de wedstrijdcommissie loten voor een plaatsnummer, heel belangrijk want, zoals de meeste vissers zeggen: het plaatsnummer maakt 90% van de vangst uit, want ja als je een nummer loot waar over het algemeen veel vis zwemt, dan is men voor wat de visplaats betreft al in het voordeel.

Iedere visser weet dat in de Leidsevaart veel kleine vis zit, dus diegene met de “vaste stok” gokken erop dat de grote bonusvissen deze dag niet zullen bijten. Bij de “federvissers” is het juist andersom, die hopen om aan einde van de wedstrijd nog een paar bonusvissen te vangen, zodat deze, de weegschaal na afloop flink doet door slaan.

Om acht uur klonk het beginsignaal en snel werd er zoals van te voren was verwacht over het algemeen kleine visjes gevangen. De grote vis wilde nog niet bijten, volgens de ene visser lag het aan het warme weer van de afgelopen dagen, volgens de ander aan de weersverandering die op komst was, en volgens nog een ander kwam het omdat er bijna geen stroming stond.

Hoe het ook zij, de vis had vandaag geen zin om te bijten, dus was het wachten op die ene vis die wel trek had in een worm of made, dat “geluk” had Marcel van den Burg, die vissend op plaatsnummer 27, wel een aantal mooie brasems wist te vangen en die met totaal 6450 gram de eerste prijs in de wacht sleepte.

Na afloop werd door de Jack Wijnands, namens de Oranjevereniging, op een ludieke manier de prijzen uitgereikt, die bestonden uit waardebonnen, welke beschikbaar waren gesteld door Hengelsportzaak W. van der Niet.

Voordat de prijswinnaars bekend werden gemaakt, werden eerst Kane en Mexx Duindam naar voren geroepen om een poedelprijs, in de vorm van een waardebon, in ontvangst te nemen, want zij waren de enige jeugdvissers, en zoals Jack zei, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

Daarna was het de beurt aan de winnaars van de wedstrijd, de eerste plaats was dus voor dus voor Marcel van den Burg. Hij ontving uit handen van Jack Wijnands een aandenken, een bos bloemen en een waardebon. De tweede plaats met 5420 gram was voor Piet Vlag die de kopplaats had geloot en de derde plaats was voor Toon Duwel met 3990 gram.

De beste dame was ook dit jaar met 280 gram Marian van den Burg die ook een mooie aandenken en een bos bloemen en een waardebon ontving. Rest ons namens HSV De Arnoud de Oranjevereniging nog te bedanken voor de prettige samenwerking en Hengelsportzaak W. van der Niet voor de beschikbaar gestelde waardebonnen en de deelnemers voor hun aanwezigheid.

Foto's klootgooien, sjoelen en kermis BON en foto's vissen PR.