Datum: 28-09-2021 - 14:47
09
sep
'21
'Week van Lezen en Schrijven' van start gegaan bij Taalhuis Bibliotheek Noordwijkerhout.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

'Week van Lezen en Schrijven' van start gegaan bij Taalhuis Bibliotheek Noordwijkerhout.

Maandag 6 september startte de landelijke 'Week van Lezen en Schrijven' (6-12 sept). Tijdens deze week vragen we als de bibliotheek extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid. We doen dit samen met zes van onze eigen Taalhuisdeelnemers die als taalambassadeurs hun ervaringen met het Taalhuis delen én hun favoriete boeken tippen. De campagne is ook in de bibliotheek...

van Noordwijkerhout van start gegaan. Op woensdag 8 september vond een feestelijk taalcafé plaats waarbij een boekentafel werd onthuld die is ingericht door taalambassadeurs Judith Campoy uit Spanje en Federica Sala uit Italië.

Naast een stukje bewustwording hopen we met deze campagne 'Week van Lezen en Schrijven' vooral de taalvrager te bereiken. Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers. Heeft u interesse, meldt u aan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek.

Wat doet het Taalhuis?
Wie in Nederland komt wonen en werken moet een hoop leren. Wanneer je de vuilnisbak aan de straat moet zetten, hoe je een afspraak maakt met de huisarts maar vooral... de taal. Je leert een taal het beste door er veel naar te luisteren en natuurlijk door te spreken.

Het Taalhuis is dan een goed begin. Getrainde vrijwilligers helpen de deelnemers met het verbeteren van hun Nederlands. Overigens kunnen ook Nederlanders terecht bij het Taalhuis. Sommige mensen hebben moeite met lezen en schrijven, of met computers werken. In het Taalhuis hebben we alle aandacht en tijd voor wie besluit om verder te leren.

Afsluiting Taalhuismaand.
Als afsluiter van deze Taalhuismaand treedt op vrijdag 17 september Babs Gons op. Zij is een internationaal bekende spoken-word-koningin geboren in Noordwijkerhout. Het belooft een boeiend optreden te worden, dus attendeer familie en vrienden op deze avond!

Er zijn nog kaarten beschikbaar via www.bibliotheekbollenstreek.nl. En vergeet ook vooral de vernieuwde webpagina van het Taalhuis niet te bekijken: https://www.bibliotheekbollenstreek.nl/taalhuis.html.

Foto's PR.