Datum: 28-09-2021 - 15:42
08
sep
'21
Oranjefeesten 2021 in Noordwijkerhout > dinsdag. (foto's jaarmarkt, opening kermis, Munnekeweij)
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout

Oranjefeesten 2021 Noordwijkerhout > woensdag. (foto's schoolspelletjes, golftoernooi, privé-tonknuppelen bij bollenboer Jaap)

Afgelopen zaterdag zijn de Oranjefeesten, met helaas door de coronamaatregelen een beperkt aantal activiteiten, toch van start gegaan. Zaterdagavond was er een online kermisbingo met veel deelnemers, de prijswinnaars worden later nog door de Oranjevereniging bekendgemaakt. Op maandagmiddag 6 september waren er twee activiteiten in de..

ontmoetingsruimte van Puyckendam aan de Pilarenlaan. Dinsdagochtend 7 september ging onder heerlijk zonnige omstandigheden de jaarmarkt van start. In de middag werd de kermis op de Brink geopend door burgemeester Wendy Verkleij en zij bracht ook nog een bezoek aan Woonzorgcentrum Munnekeweij. Klik hier voor het verslag met foto's van de dinsdag.

Oranjefeesten > woensdag 8 september.
Sinds 1885 spelen onze kinderen, nog steeds, traditiegetrouw spelletjes. Dit was vroeger ter ere van Prinses Wilhelmina die op 31 augustus jarig was. Deze nostalgische, rare, leuke en vele andere spelletjes stonden ook deze woensdagochtend op het programma en waren er ook verschillende luchtkussens bij de Regenboog, Victor en Prinsenhof scholen. 

Voor de kinderen van de Honingraat op de Langevelderweg was er ook een springkussen waarvan zij van konden genieten. Kinderen die speciaal onderwijs volgen buiten Noordwijkerhout hebben een attentie gekregen en daarmee werden ook zij niet vergeten.

Op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn vond op deze woensdag ook het Open Noordwijkerhouts Golfkampioenschap plaats, de eerste foto's staan in de fotogalerij. De prijswinnaars worden later bekendgemaakt met wellicht nog meer foto's.

Normaal is de woensdagochtend voor de echte Noordwijkerhouters zeer belangrijk want dan vindt traditioneel altijd het tonknuppelen plaats. Helaas door de coronamaatregelen kon dit voor het 2e jaar niet met 500 mannen en vrouwen gespeeld worden. Maar Noordwijkerhouters zijn vindingrijk en zo vond er vorig jaar al in kleine kring het privé-tonknuppelen plaats.

Dit jaar hebben er in de ochtend en middag, volgens de Kokkerhoutse geruchten, meerdere privé-tonknuppelen bijeenkomsten plaatsgevonden op verschillende bollenboerenerven. De redactie van BON kreeg ook dit jaar een tip en toog, net als in 2020, opnieuw naar de Boekhorsterweg, maar dit jaar betrof op het land van Bollenboer Jaap Meiland.

Jaap had wat jaarlijkse tonknuppelvrienden uitgenodigd en ook zijn familie mocht natuurlijk niet ontbreken. Jaap liep met een wat grotere glimlach rond dit jaar, want (als je de roddelbladen tenminste mag geloven) komt zijn broer Martien (die naar het schijnt wat bekendheid geniet in dit land) weer in Noordwijkerhout te wonen. Altijd gezellig en makkelijk als je broer en zijn familie dichtbij woont.

Laten we trouwens hopen dat volgend jaar alles weer normaal is, want met zijn allen op woensdagochtend op één terrein tonknuppelen blijft toch het allerleukste en gezelligste wat er is.

Klik hier voor alle Weetjes voor een bezoek aan de kermis. Kijk voor het volledige programma van de Oranjefeesten op de website van de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Foto's BON: basisschool-spelletjes, privé-tonknuppelen. Foto's OVNWH golftoernooi.