Datum: 19-09-2021 - 15:38
10
sep
'21
Acht maanden celstraf geëist tegen 26-jarige Noordwijkerhouter voor brandstichting in Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Acht maanden celstraf geëist tegen 26-jarige Noordwijkerhouter voor brandstichting in Noordwijk.

Afgelopen maandag stond een 26-jarige Noordwijkerhouter voor de rechter, hij zou betrokken zijn bij een aantal brandjes rond het Rederijkersplein in Noordwijk in mei en juni 2018. In die tijd maakte de zogenaamde 'Boerenburggroep' de straten in deze wijk onveilig met brandjes en intimidatie. Toenmalig burgemeester Jan Rijpstra kondigde destijds een noodverordening af, er mochten geen samenscholingen zijn...

en mensen die niet in Boerenburg woonden werden niet toegelaten (zie Blik Op Noordwijk). De Noordwijkerhouter was de enige van de 'Boerenburggroep' die zich uiteindelijk voor de rechtbank moest verantwoorden, voor de andere betrokkenen kon het OM ondanks het aftappen van telefoons geen sluitend bewijs vinden.

De Noordwijkerhouter zou te zien op een filmpje van een brand vlakbij de plaatselijke pizzeria en bovendien zou hij volgens het OM ook valse aangifte hebben gedaan van joyriding. Volgens de verdachte was hij wel ter plaatse toen het gebeurde, maar is hij zijn auto niet uit geweest en had hij er dus niets mee te maken.

Tegen de 26-jarige Noordwijkerhouter werd afgelopen maandag acht maanden celstraf geëist. Zijn raadsman vindt de bewijzen tegen zijn cliënt onvoldoende en vroeg om vrijspraak. "Ik schrik van de eis, als die wordt overgenomen, dan ga ik ten onder”, geeft de Noordwijkerhouter als reactie. De uitspraak is op 20 september.

Bron Leidsch Dagblad.