Datum: 28-09-2021 - 16:02
06
sep
'21
Oranjefeesten 2021 in Noordwijkerhout maandag: update verslag vlotbruggen. (foto's)
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout

Oranjefeesten 2021 in Noordwijkerhout > maandag: update verslag vlotbruggen. (foto's)

Afgelopen zaterdag zijn de Oranjefeesten, met helaas door de coronamaatregelen een beperkt aantal activiteiten, toch van start gegaan. Zaterdagavond was er een online kermisbingo met veel deelnemers, de prijswinnaars worden later nog door de Oranjevereniging bekendgemaakt. Vandaag op maandagmiddag 6 september waren er twee activiteiten in de ontmoetingsruimte van Puyckendam aan de Pilarenlaan...

De organisatie van deze kaart- en biljartmiddag lag in handen van de Oranjevereniging en het SOP (Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam). Voor het klaverjassen of jokeren hadden zich 44 deelnemers aangemeld en er waren 11 deelnemers voor het biljartspel 'Vlotbruggen' (klik hier voor de uitleg). Aan het eind van de middag werden prijzen aan de winnaars uitgereikt, later volgen de namen van de prijswinnaars.

Op het kermisterrein is men druk doende om de attracties op te bouwen en worden ze in gereed gebracht om dinsdagmiddag om 14.00 uur van start te kunnen gaan. Het eerste uur van de kermis is, zoals gebruikelijk, voor Noordwijkerhouters met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

De kermisexploitanten stellen een uur lang hun draaiende attracties kosteloos ter beschikking. Vrijwilligers staan klaar om kinderen en ouderen te helpen. Er wordt met aangepaste snelheid gedraaid. Voor alle duidelijkheid moet worden vermeld dat de (draaiende) vermaakzaken ter beschikking staan en NIET de gokspelen, de behendigheidsspelen en de exploitaties van etenswaren. 

Klik hier voor alle Weetjes voor een bezoek aan de kermis.

Kijk voor het volledige programma van de Oranjefeesten op de website van de Oranjevereniging Noordwijkerhout.

Update: Verslag vlotbruggen (foto winnaars in fotogalerij)
Op maandag 6 september organiseerde de Oranje Vereniging Noordwijkerhout wederom een biljartevenement in Puyckendam. De biljartvereniging Puyckendam had de regie voor het zg. vlotbruggen wat we gespeeld hebben met “slechts” 11 deelnemers, allen lid van de biljartclub.

De O.V. had gezorgd voor 3 leuke prijzen en er werd geconcentreerd om gestreden. Het is echter een spel waar het woordje geluk echt wel bovenaan staat, want het is bijna niet uit te rekenen waar de ballen op de vlotbrug naar toe gaan. Er werden 4 ronden van elk 3 potjes gespeeld en daarmee was bijna de hele middag gevuld.

De uitslag is als volgt:
1e Arie van den Burg 288 punten, 2e Bert Kleverlaan 275 punten, 3e Joop Broekhof 254 punten, 4e Jan Heemskerk en Leo de Groot beide 238 punten, 6e Hein Witteman 209 punten, 7e Wim van Kampen 2012 punten, 8e Jan van Kampen die zelfs in zijn rolstoel meedeed wat redelijk goed lukte 198 punten, 9e Nico Duivenvoorden 181 punten, 10e Mart Geerlings 167 punten en 11e werd Kees van Kampen166 punten.

De beide organisatoren van de biljartclub Joop Broekhof en Arie vd Burg kregen van de O.V. een mooie orchidee en aan alle deelnemers werd nog een consumptie aangeboden. Het was een mooie en geslaagde middag met veel pret en gezelligheid en daar gaat het om met de kermis.

Joop en Arie

Foto's BON.