Datum: 28-09-2021 - 14:50
04
sep
'21
'Soepactie in coronatijd' in De Zilk.
Geschreven door Zonnebloem afd. De Zilk

Een boottocht 'het eerste echte uitje' voor de gasten Zonnebloem afd.De Zilk.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn de gasten van de Zonnebloem, afd. De Zilk, elke maand verrast met een leuke attentie. In de maand juli konden zij in de Duinpan genieten van een heerlijk driegangendiner. Vrijdag 3 september echter konden de gasten genieten van 'het eerste echte uitje'. 36 gasten en vrijwilligers vertrokken die ochtend naar Leiderdorp, waar aan de Zijldijk de prachtige boot 'River Queen' klaar lag...

Toen alle gasten aan boord waren en een mooi plekje hadden uitgezocht, vertrok de boot om 11.00 uur voor een tocht van 3 uur door het 'Groene Hart'. Terwijl de gasten genoten van een kopje koffie of thee met een heerlijk gebakje, vertelde de kapitein wat er zoal te zien was: boerderijen, molens, pontjes. En natuurlijk op welk water we voeren.

Door het prachtige weer waren er heel veel bootjes op het water: zeilboten, kano’s en sloepen. Door alle mensen werd er steeds enthousiast naar de gasten gezwaaid. Tussen de middag genoten de gasten van een kopje tomatensoep en 2 belegde broodjes met daarbij nog een kopje koffie of thee.

In het begin van dit jaar hadden de gasten een doosje met zonnebloemzaden gekregen. Zij werden uitgedaagd om te proberen de hoogste zonnebloem te kweken. Tijdens de boottocht werd bekend gemaakt wie met deze wedstrijd gewonnen had.

Mevr. Houdijk had in haar tuin een zonnebloem van 3.06 m en van dhr. Rusman was de zonnebloem 3.00 m. Beiden werden verrast met een kleine onderscheiding en een hartelijk applaus. Om 14.00 uur was de boot weer bij de Zijldijk. Mede door het prachtige weer is deze dag een dag geworden om nooit te vergeten. Wat hebben de gasten genoten!

Met een vriendelijke groet, de Zonnebloem, afd. De Zilk. 

Foto's PR.