Datum: 19-09-2021 - 17:07
04
sep
'21
Dierenhoeve verhuist naar een tijdelijke plek voor definitieve nieuwe locatie. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Dierenhoeve verhuist naar een tijdelijke plek voor definitieve nieuwe locatie. (foto's)

Afgelopen vrijdag werden aan het eind van de middag, op het terras van het koffiehuis en in de grote loods met een beamer-presentatie, de 40 vrijwilligers van Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve door voorzitter Astrid Warmerdam en bestuurslid Martijn Bilars bijgepraat over de verhuizing die dan toch eindelijk aanstaande is. Het was in eerste instantie het voornemen dat op dit moment de verhuizing al...

in volle gang zou zijn. Maar zoals zo vaak in dit soort complexe dingen kwamen er helaas toch weer wat kinken in de kabel, die de verhuizing opnieuw met een aantal keren vertraagden. Het binnenhalen van allerlei bouwvergunningen nemen o.a. uiteindelijk toch veel meer tijd in beslag als waar men op gehoopt had. Zoals het er nu naar uit ziet is de verwachting het vergunningentraject halverwege 2022 rond zal komen.

De aannemer heeft al aangegeven dat hij daarna 8 maanden nodig heeft om de nieuwe huisvesting voor de Dierenhoeve voor elkaar te krijgen achter het Pesthuis. In de nieuwe huisvesting 'Het Welzijnsplein' van o.a. de Dierenhoeve wordt ook een gedeelte ingericht voor de nieuwe partner Kinderopvang De Palmboom en ook zij denken en werken nu al hard mee met alle verhuis- en nieuwbouwplannen.

Het probleem doet zich daarbij alleen voor dat de projectontwikkelaar Novaform en Trebbe Wonen in de tussentijd eigenlijk al voorbereidingen wil treffen, om op de huidige plaats van de Dierenhoeve de nieuwe woningen te gaan bouwen.

De projectontwikkelaar en het bestuur van de Dierenhoeve zijn er samen uitgekomen om een tijdelijke locatie in gebruiken te nemen, zodat beide partijen kunnen gaan bouwen op hun eigen terrein voor een nieuwe toekomst.

Komende winter wordt de tijdelijke verhuizing in gang gezet naar het terrein tussen de huidige Dierenhoeve en het nieuwe terrein achter het Pesthuis met aansluitend de Engelse Tuin (zie foto's in de fotogalerij).

Er is ter plaatse al een weide voor de grote dieren en aan de andere kant van het wilgenlaantje wordt de wildernis binnenkort verwijderd en komt daar een tijdelijk onderkomen (verzorgd door projectontwikkelaar Novaform en Trebbe Wonen) te staan waar vanuit de kinderboerderij gerund kan worden.

Het tijdelijke onderkomen zal zo'n anderhalf jaar in beslag nemen, maar dan komt er daarna ook iets heel moois tevoorschijn (klik hier voor de verschillende impressies hoe het er straks allemaal gaat uit zien).

Op ongeveer hetzelfde moment krijgt ook de Engelse tuin een grote opknapbeurt en is het straks daarna één geheel en zal het heel goed toeven zijn op deze ongetwijfeld schitterende locatie midden in de nieuwe woonwijk van Landgoed in den Houte.

Fondswerving.
Het bestuur is al lang geleden gestart met de organisatie van de verhuizing, maar ook met de financiering daarvan. Gelukkig wordt men nu al met allerlei dingen heel veel gesteund door de lokalen bedrijven en is er in de laatste 8 maanden al € 100.000,- opgehaald bij diverse fondsen en door giften.

Maar dat is nog lang niet genoeg om de gehele verhuizing te kunnen bekostigen en gaat men daar gestaag mee door. Heeft u ideeën om daar op wat voor manier dan ook een bijdrage in te kunnen doen, dan kunt u zich aanmelden via de website, klik hier.

Laatste Dierenhoeve-nieuws.
Het laatste dagelijkse nieuws en niet geheel onbelangrijk is, dat er een nieuwe beheerder aan de slag is die het dagelijkse reilen en zeilen van Dierenhoeve onder haar hoede heeft genomen en dat is Janneke Mansen. We wensen haar veel succes en plezier bij deze nieuwe uitdagende job voor haar.

Vrijwilligers gevraagd.
Zoals je kunt lezen moet er nog ontzettend veel gebeuren om te kunnen verhuizen. Daar kan men veel hulp bij gebruiken. Wat kan je doen? Doneren! Maar ook helpende handjes zijn meer dan welkom. Meld je aan via de website www.dierenhoeve.nl als vrijwilliger of om gewoon een keer te komen helpen. Alleen, met vrienden of als bedrijfsuitje, alle hulp kunnen wij goed gebruiken!

BON volgt de verhuizing van de Dierenhoeve.
De redactie van Blik Op Noordwijkerhout gaat in samenspraak met de Dierenhoeve u vanaf nu regelmatig op de hoogte houden, van de vorderingen van de verhuizing naar de tijdelijke en de nieuwe vaste locatie van de Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve.

Foto's BON.