Datum: 28-09-2021 - 15:14
02
sep
'21
Update: Sloop voormalig clubgebouw voltooid. (foto's > zoek de verschillen 90 jaar VVSB)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Update: Sloop voormalig clubgebouw voltooid. (foto's > zoek de verschillen 90 jaar VVSB)

Onlangs konden voetbalvereniging VVSB en handbalvereniging Northa al hun spullen verhuizen van het oude gebouw naar het prachtige nieuwe clubgebouw. De kantine en tribune is bij de eerste thuiswedstrijd van VVSB officieel in gebruik genomen, maar de verdere inrichting en afwerking zal nog wel wat tijd in beslag gaan nemen. Op maandag 16 augustus ging de sloop van het oude clubgebouw van start en...

begin deze week was er niets over van het clubgebouw/kantine met het markante V-dak, waarvan de oplevering precies vijftig jaar geleden in 1971 plaatsvond. Op de locatie van het nu voormalige clubgebouw zal de komende tijd een kunstgras voetbalveld worden gerealiseerd. 

Geschiedenis 90 jaar VVSB-clubgebouwen (bron tekst VVSB):
Eind 1930 werd in de smederij van Sint Bavo door Jack Peters, Frits van Zandvoort en Piet Pastoors het idee geopperd om een voetbalclub op te richten. Met een bijeenkomst in de toneelzaal op 26 oktober 1931 was de oprichting van Voetbal Vereniging Sint Bavo een feit.

VVSB was bij de oprichting niet de enige voetbalclub in Noordwijkerhout. De concurrentie kwam van NVC (Noordwijkerhoutse Voetbal Club). In 1936 werd er ook nog een derde voetbalvereniging opgericht, CNV (Christelijke Noordwijkerhoutse Voetbalclub).

Uiteindelijk zijn alle clubs verenigd in VVSB met een zaterdagafdeling en een zondagafdeling. De eerste wedstrijd van VVSB werd gespeeld op een veld achter het nog bestaande hoofdgebouw van Sint Bavo (ter hoogte van nu de Anemoonweg.

Later is het hoofdveld verplaatst richting de Zeestraat (waar nu de Boekhorstruiters en de Zorgboerderij van het Raamwerk gevestigd zijn) en in 1962 werd na een eerste onderkomen daar een nieuw houten clubgebouw met 4 kleedkamers, een bestuurskamer en kantine gerealiseerd.

De omvang van de club nam toe en in 1971 werd het huidige gemeentelijk Sportpark De Boekhorst aan de Dr. Schaepmanlaan in gebruik genomen. Op 19 augustus 1980 werd de overdekte zittribune geopend en in 1988 werd de 'Arend den Elzen' sporthal gebouwd en in 1998 werden de huidige bestuurskamer/sponsorhome en jeugdkamer gerealiseerd.

Later dit jaar in 2021 zal de totale herinrichting van sportpark De Boekhorst afgerond worden. Van een verbouwde granietloods op het Bavo-terrein in 1931 naar een prachtig multifunctioneel/zelfvoorzienend gebouw met 20 kleedkamers en een overdekte tribune in 2021.

Foto's BON en oude foto's PR.