Datum: 28-09-2023 - 00:20
31
aug
'21
v
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Update: 'De Nieuwe School' is goed van start gegaan, eind september officiële opening. (foto's)

De aannemer heeft in de laatste twee weken van de zomervakantie drie lokalen en een kleine speelplein met fietsenrekken geplaatst, dit voor een tijdelijke schoolvoorziening op de lege plek aan de Viaductweg (voormalig terrein Ireneschool). Het basisonderwijs in Noordwijkerhout heeft te weinig plekken voor kinderen en deze voorziening geeft daarvoor de ruimte. Alles was keurig eind augustus gereed voor de start...

van het eerste nieuwe schooljaar op 'De Nieuwe School'.

Update 31-08-2021:
'De Nieuwe School' is op maandag 30 augustus goed gestart. Alle kinderen hebben als welkomscadeautje een mooie handdoek gekregen. Eind september organiseren de kinderen nog een officiële opening van 'De Nieuwe School' met een feestje voor de buurt, voor ouders, leerkrachten en directeuren van andere scholen in Noordwijkerhout en andere geïnteresseerden.


Update 27-08-2021:
De Nieuwe School is bijna klaar om te starten. Afgelopen woensdag hebben veel ouders en kinderen geholpen met allerlei klussen die gedaan moesten worden.

Het meubilair is in elkaar gezet, plantenbakken zijn gevuld, er is geschilderd, geknipt en geplakt om alles netjes te krijgen voor de start van het schooljaar.

Tussendoor hebben we met elkaar buiten gepicknickt. Zo was het een gezellige, nuttige dag. De lokalen zijn klaar voor de start van het schooljaar dankzij alle goede hulp die we gehad. Zie foto's in de fotogalerij.

Update 21-08-2021:
Vrijdag 20 augustus was de vooroplevering van de schoolunits en heeft directeur Mariken Langbroek en haar team (zie foto) de sleutels ontvangen en natuurlijk ook samen even gevierd. Er is op dit moment stroom, wifi en vanaf dinsdag is er ook water.

Dit weekend wordt er schoongemaakt en worden de mouwen opstroopt om de school in één week tijd startklaar te krijgen. Gelukkig krijgt men woensdag hulp van kinderen en ouders. Samen gaat het zeker lukken om er iets mooi van te maken voor de eerste schooldag. Zie foto's in de fotogalerij.

Informatie over 'De Nieuwe School'.
Op 30 augustus 2021 start De Nieuwe School aan de Van Iersellaan in Noordwijkerhout. Op onze innovatieve school werken we aan de brede persoonsvorming van kinderen, zodat ze kunnen uitgroeien tot bewuste, ondernemende en zelfstandige wereldburgers. Dit doen we door kinderen te laten werken aan betekenisvolle projecten waarin ze de leerstof kunnen toepassen. De projecten zijn passend bij de leeftijd.

Door middel van ons projectonderwijs maken we kinderen bewust van hoe mooi en kwetsbaar onze wereld is. We willen ze leren daarin groot te denken in oplossingen, maar ook dat je door klein te beginnen een groot verschil kunt maken voor je eigen omgeving.

Engels heeft een belangrijke plek in ons onderwijs vanaf groep 1, omdat we het belangrijk vinden dat kinderen op jonge leeftijd een wereldtaal leren. Spelenderwijs raken zij vertrouwd met Engels, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen om het te gebruiken. Het biedt de mogelijkheid om contacten te leggen met scholen in andere landen, te leren van elkaars cultuur en samen oplossingen te bedenken voor internationale problemen.

Organisatie
De Nieuwe School start niet direct als zelfstandige locatie, maar als nevenlocatie van De Prinsenhof. Toch is De Nieuwe School vanaf de eerste dag een zelfstandige school waar leerlingen van groep 1 tot en met groep 8 welkom zijn. We starten met 2 groepen; een onderbouwgroep en een bovenbouwgroep.

Vanaf de start nodigen we ouders uit om mee te denken over en te participeren in ons onderwijs. We organiseren ontwikkelmomenten, waar ouders, (bovenbouw)leerlingen en teamleden samen bouwen aan ons onderwijs.

Team
Ik ben Mariken Langbroek en mag als directeur leiding geven aan dit prachtige project. Ik ben in 2001 betrokken geweest als leerkracht bij de start van een Daltonschool in Rotterdam. Aan de wieg staan van zo'n nieuwe school is een geweldige ervaring. In 15 jaar ben ik met die school meegegroeid tot ik in 2016 als directielid afscheid nam van een school met bijna 1000 leerlingen.

De jaren daarna heb ik gewoond en gewerkt op Curaçao. Als directeur van een privéschool heb ik ervaring opgedaan met het neerzetten van internationaal georiënteerd onderwijs met een stevige basis in de Engelse taal. Nu ben ik opnieuw betrokken bij het starten van een innovatieve school. Met alle kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren het opgedaan, is deze uitdaging mij op het lijf geschreven.

Kijk voor meer informatie op de website van 'De Nieuwe School'.


Foto's BON en PR.