30
aug
'21
Flink aantal meldingen jeugdoverlast in weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk.
Geschreven door Politie Noordwijk

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk: Man zoekt op N206 naar zijn mobieltje.

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij aan de doelen van de organisatie, het politiewerk...

en het vertrouwen in de politie. Ook Politie in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout, De Zilk) is actief op de social media en sinds kort geeft men een weekoverzicht van de meldingen die er afgelopen week binnen kwamen.

Politie weekoverzicht.

Hieronder staat een kleine selectie van de meldingen die wij afgelopen week hebben gehad. 

- Op donderdag 26 augustus hebben wij een elektrische fiets aangetroffen in de duinen. Ziet u een elektrische fiets op een vreemde plek staan? Laat het ons weten, want het kan een gestolen fiets zijn. Afgelopen week hebben er veel diefstallen plaatsgevonden. Dit betrof onder andere fietsendiefstallen maar ook diefstallen uit woningen en voertuigen. Let goed op en sluit alles goed af.

- Op woensdag 25 augustus kwamen wij bij een schademelding op een parkeerterrein. Hierbij had een auto schade gemaakt bij een ander voertuig tijdens het inparkeren. Wanneer je schade maakt en de eigenaar is niet in de buurt, laat dan een briefje achter voor de eigenaar zodat het later met de verzekeringspapieren kan worden afgehandeld. Dit is wel zo netjes.

- Met regelmatig worden er bestuurders aangehouden die met teveel alcohol op deelnemen aan het verkeer. Wanneer je onder invloed rijdt ben je niet alleen ren gevaar voor jezelf maar ook voor de andere verkeersdeelnemers. Wees je hiervan bewust en maak de juiste keuze.

- Op maandag 23 augustus kregen wij een melding van een persoon die op de N206 zou lopen. Ter plaatse zagen wij inderdaad iemand over de N206 lopen. Toen wij vroegen naar de reden van de gevaarlijke wandeling zei de persoon dat hij zijn telefoon en portemonnee op het dak van de auto had laten liggen en deze tijdens het rijden is verloren. De persoon had zijn portemonnee inmiddels al gevonden, maar zijn telefoon zou volgens ‘zoek mijn iPhone’ nog op de N206 moeten liggen. De collega’s hebben geholpen en hebben de telefoon gevonden tussen de rijstroken. Wees je ervan bewust dat je niet zomaar op de weg kan gaan lopen. Dit is levensgevaarlijk. De wegbestuurders verwachten hier namelijk geen personen op de weg.

- Verder zijn wij afgelopen week opnieuw meerdere malen ingezet bij meldingen met betrekking tot verkeersongevallen en hebben wij geassisteerd bij meerdere hulpverleningsmeldingen.

Foto PR.