Datum: 28-09-2021 - 15:27
30
aug
'21
Kinderen Prinsenhof blazen en zingen het nieuwe schooljaar in 'De scholen zijn weer begonnen'. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Kinderen Prinsenhof blazen en zingen het nieuwe schooljaar in 'De scholen zijn weer begonnen'. (foto's)

Op maandagochtend 30 augustus zijn de basisscholen in Noordwijkerhout en De Zilk, na een lange zomervakantie, weer gestart met een nieuw schooljaar. Het voorgezet onderwijs waaronder het Teylingen College starten op 1 september met hun lessen. Op de Prinsenhofschool aan de Langevelderweg werd om 08.45 uur, door de 465 kinderen met de meesters en juffen, het nieuwe schooljaar op het schoolplein ingeluid...

De kinderen werden welkom geheten door de juffen Dorien en Anita en een extra warm welkom was er voor alle kinderen die voor het eerst naar school gaan. De oude en nieuwe meesters en juffen werden voorgesteld aan de kinderen.

Vervolgens mochten de oudste leerling, Kenzo Duindam, en de jongste leerling, Lex Kaptein, van de Prinsenhof de schoolvlag met ballonnen voor een juf die een kindje heeft gekregen in top hijsen. Hiermee kan iedereen zien dat de school weer begonnen is. Daarna werd aan de kinderen gevraagd om het nieuwe schooljaar in te blazen met het bellenblaaskanon.

De start werd afgesloten met het zingen van het eigen 'Prinsenhoflied' en daarna liepen de 18 groepen met hun meesters en juffen door de school-gekleurde ballonnenboog van Suzanne's Feestshop het schoolgebouw in voor een mooi nieuw schooljaar.

Actie 'De scholen zijn weer begonnen'.
Het nieuwe schooljaar is ingegaan en dat betekent dat onze kinderen en jongeren weer in groten getale de weg zijn op gegaan en na een zomervakantie weer deelnemen aan het verkeer. De drukte in de spits zal hierdoor flink toenemen met veel onervaren fietsers. Vooral in de eerste drie maanden na de zomervakantie raken meer kinderen betrokken bij een verkeersongeval.

Dat komt niet alleen door hun onervarenheid in het verkeer, maar ook doordat automobilisten niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. Daarom voeren de gemeente Noordwijk, de regio Holland Rijnland en Veilig Verkeer Nederland samen met politie en scholen al jaren de campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.

'De scholen zijn weer begonnen' is in 1988 gestart om automobilisten aan te moedigen rekening te houden met kinderen en jongeren die na de zomervakantie weer naar school gaan. Iedereen heeft de grote spandoeken die jaarlijks boven en langs de wegen worden opgehangen weleens gezien. Dus verkeersdeelnemer opgelet 'De scholen zijn weer begonnen'.

Foto's BON.