Datum: 28-09-2021 - 15:45
29
aug
'21
VVSB neemt punt mee uit Staphorst bij eerste competitiewedstrijd.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

VVSB wint van Sportlust bij hernieuwde opening sportpark. (uitslagen+stand+foto's+samenvatting)

VVSB heeft de hernieuwde opening van Sportpark de Boekhorst met een overwinning luister gebracht. Al vlot in de wedstrijd zorgde Felitciano Zschusschen met een fraaie volley voor de openingstreffer. Sportlust’46 drong hierna wel aan, maar ontbrak het aan de juiste eindpass. VVSB profiteerde van de geboden ruimte waardoor Jayson Halman en Bert Steltenpool voor de 3-0 overwinning konden zorgen...

Met een aanvallender ingestelde basisopstelling trachtte trainer Richard Plug het Sportlust’46 voetballend onder druk te zetten. En zeker in de eerste helft bracht dit succes op. Vanuit een voorzet van Danny Bakker was het, de van een blessure teruggekeerde, Felitciano Zschusschen die met een fraaie volley doelman Romero Antonioli kon verschalken.

De sfeer op Sportpark de Boekhorst was opperbest na de openingstreffer. De nieuwe kantine, met de nieuwe naam ‘Veld 7’ en bekendgemaakt door de VVSB vut-onderhoudsploeg (zie foto's), werd tijdens de rust goed ingewijd in het Noordwijkerhoutse feesten. Op het veld werd het tweede doelpunt niet gescoord door Jayson Halman.

De rappe aanvaller van VVSB zag zijn schot geblokt worden door Nick Verhagen. Aan de andere kant was het Ruben Valk die met een katachtige redding voorkwam dat Quincy Arends de gelijkmaker binnen kopte.

Na de rust werd het spelbeeld omgegooid. Sportlust’46 werd sterker, maar creëerde weinig grote kansen. Uit standaardsituaties bleef de ploeg van trainer Patrick Loenen gevaarlijk. Het was aanvaller Mark van der Weijden die maar net naast schoot. Het schot van Wessel Meiring werd gekeerd door doelman Valk.

Met een dubbele wissel van de thuisploeg werd de angel uit het spel van Sportlust’46 gehaald en werden de ruimtes groter. Hierdoor kon Jayson Halman met nog ruim een kwartier op de klok de diepte ingestuurd worden. De van ODIN’59 overgekomen aanvaller bleef koelbloedig oog in oog met doelman Antonioli en zorgde voor de tweede vreugdedans op de tribunes.

De gasten uit Woerden bleven op de VVSB-deur beuken, maar kon de opening niet vinden. Invaller Matthieu van den Assem kon in de omschakeling de gasten nog meer pijn doen, maar zag in eerste instantie collega Bert Steltenpool niet staan. Vlak voor tijd was dit wel het geval. De spits van VVSB kon hierdoor zijn eerste van het seizoen inschieten en de derde van de avond voor de Noordwijkerhouters.

Met deze overwinning stijgt VVSB naar de tweede plaats en volgt volgende een heuse topper. Koploper Excelsior’31 wacht dan op Sportpark de Koerbelt.

VVSB – Sportlust’46 3-0: 11. Zschusschen 1-0, 73. Halman 2-0, 87. Steltenpool 3-0.
VVSB: Ruben Valk; Puck Postma (62. Enzo Huntink), Obi Onyeike, Lars Rauws, Jayson Halman (76. Matthieu van den Assem), Wout Heemskerk, Felitciano Zschusschen (62. Ivan Spijkstra), Danny Bakker (88. Peet van der Slot), Bert Steltenpool, Brooklyn van Doorneveld, Nicky Eekhout.

Tekst: Stefan van den Burg. 

Foto's BON. Samenvatting Sport Inside.