Datum: 19-09-2021 - 16:02
28
aug
'21
Van 28 t/m 30 augustus Dahlia Mozaïeken wandelingen en fietstocht door de Bollenstreek.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Dahlia Mozaïeken weekend met wandelingen en fietstocht door de Bollenstreek. (foto's dahlia-mozaïeken, bloemen, velden)

Vanaf half augustus t/m zondag 17 oktober 2021 kan je weer genieten van de dahlia, de veelzijdige zomerbloeiers in de streek. Er zijn verschillende (show)tuinen van CNB (Locatie Tulperij Voorhout), Kasteel Keukenhof (Locatie Kasteel Keukenhof) en FBT (Locatie Tulip Barn), waar je de kleurrijkste bloemen van Nederland kunt ontdekken. Van 1 t/m 3 september...

wordt voor de 5e keer het Holland Dahlia Event gehouden. Tijdens dit evenement zie je de mooiste Dahlia soorten bij verschillende bezoeklocaties in de omgeving van Lisse. Als voorproef op dit evenement zijn er in het weekend van 28 t/m 30 augustus diverse Dahlia Mozaïeken te zien in Hillegom, Lisse, Voorhout, Noordwijkerhout en De Zilk.

Na het succes van de Bollenstreekwandelroute dit voorjaar, hebben wij als DE JONG Kampeer & Recreatie besloten om nu ook weer leuke wandelroutes, en dit keer ook een fietsroute voor jullie uit te stippelen, langs de vele Dahlia Mozaïeken en Showtuinen.

Klik hier voor informatie en wandelroutes en fietsroute op de website van DE JONG Kampeer & Recreatie.

Dahlia
De Dahlia is een plantengeslacht uit de composietenfamilie (Asteraceae) en staat bekend om zijn mooie kleuren en vormen. Van oorsprong komt de Dahlia uit Mexico en er bestaan wel meer dan 20.000 (!) verschillende variëteiten.

Om de Dahlia in het Nederlandse klimaat te kunnen handhaven, moeten de knollen voordat de vorst inzet worden opgegraven, waarna ze op een koele, donkere plek worden bewaard.

In ongeveer april, en als het zeker niet meer gaat vriezen, worden ze buiten weer gepland. Waarna hij half augustus tot begin oktober in bloei komt. De Dahlia is dus een echte zomerbloem!

Georganiseerd door DE JONG Kampeer & Recreatie in  De Zilk.

We hebben BON-foto's voor u: van de dahlia-mozaïeken bij de Witte Kerk in Noordwijkerhout en op de Zilkerbinnenweg in De Zilk (klik hier voor foto's in Lisse bij Blik Op Lisse). Maar ook foto's van de Dahlia-velden en bloemen van de Dahliakwekerij van de familie Weijers in Noordwijkerhout.