Datum: 28-09-2021 - 16:46
03
sep
'21
BiebTalk: In gesprek met Suzanna Jansen (o.a. Het pauperparadijs)
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

BiebTalk: Schrijver en performer Babs Gons in de Witte Kerk.

Vrijdag 17 september van 20.00-21.30 uur organiseert de Bibliotheek Bollenstreek in de Witte Kerk in Noordwijkerhout een BiebTalk met Babs Gons. Schrijver en performer Babs Gons treedt op met spoken word: de kunst om de woorden van het papier te halen en tot leven te brengen. Babs Gons staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie...

en reist regelmatig met haar werk af naar het buitenland. Het bijwonen van een optreden van Babs Gons is een onvergetelijke ervaring. Ze dicht, ze vertelt, ze performt. In mei van dit jaar verscheen haar debuutbundel 'Doe het toch maar', een bundeling van teksten die ze eerder voor het podium schreef, aangevuld met nieuw werk.

Ze kaart maatschappelijke thema’s aan en speelt met de taal. "Taal is het mooist als iedereen en alles er welkom in is, als elke tongval, elk accent, schrift, gebaar, gevoel, elk gezicht er een plek in heeft", zoals ze het zelf verwoordde in een recent interview in Trouw.

Kaarten zijn te bestellen via www.bibliotheekbollenstreek.nl en kosten € 12,50 voor leden en € 15,00 voor niet-leden.

Over Babs Gons
Babs Gons presenteert verschillende programma’s, waaronder de NK Poetry Slam, de Kindernacht van de Poëzie en de muzikaal-literaire show Babs’ Woordsalon.

In 2018 won ze de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur en in het voorjaar van 2019 verscheen Hardop bij uitgeverij Atlas Contact, een door haar samengestelde bundel met het werk van 18 Nederlandse spoken word-dichters.

Bij dezelfde uitgeverij verscheen in mei 2021 haar debuut Doe het toch maar. Babs schrijft artikelen en is columnist voor onder andere Het Parool. 

Praktische informatie
BiebTalk | Babs Gons
Datum: 17 september
Tijd: 20.00-21.30 uur
Locatie: De Witte Kerk Noordwijkerhout
Kosten: leden € 12,50 | niet-leden € 15,00
www.bibliotheekbollenstreek.nl