Datum: 01-06-2023 - 11:46
28
aug
'21
19-jarige Noordwijkerhouter krijgt taakstraf van 80 uur voor oproep tot avondklokrellen.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Noordwijkerhoutse broers eisen schadevergoeding na bedreiging met wapen door Noordwijker.

Deze week stonden twee Noordwijkers van 26 en 33 jaar voor de rechtbank van Den Haag, beide worden er van verdacht dat ze aan het hoofd van een criminele drugsorganisatie stonden; aldus de officier van justitie. Op deze inleidende zitting probeerde de advocaat van de verdachten hen deze week uit de gevangenis te krijgen, maar de Haagse rechtbank wees die verzoeken af en blijven ze dus voorlopig vastzitten....

De twee verdachten zouden volgens justitie tot eind mei van 2021 op grote schaal drugs gedeald hebben in Noordwijk en omgeving. Er werd bij hun door de politie cocaïne, hennep, ponypacks, weegschaal, meerdere telefoons en geldbedragen aangetroffen. De 33-jarige Noordwijker ontkende iets te maken te hebben met drugshandel, hij zou de verdovende middelen zelf hebben gebruikt.

De 26-jarige Noordwijker beriep zich op zijn zwijgrecht. Hij wordt er naast drugshandel ook van verdacht twee broers uit Noordwijkerhout te hebben bedreigd met een vuurwapen. Op de zitting werd niet duidelijk waarom hij dat gedaan zou hebben.

De twee Noordwijkerhoutse broers eisen een schadevergoeding van € 3000,- en € 875,- van de verdachte. Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld door de rechtbank want het onderzoek loopt nog.

Bron Leidsch Dagblad.