Datum: 17-10-2021 - 21:44
21
aug
'21
VVSB neemt punt mee uit Staphorst bij eerste competitiewedstrijd.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

VVSB neemt punt mee uit Staphorst bij eerste competitiewedstrijd. (uitslagen+stand+foto's+samenvatting)

De eerste officiële wedstrijd na ruim 10 maanden heeft VVSB met 0-0 afgesloten. In Staphorst was de thuisploeg de ploeg met meer kansen, maar mede dankzij uitstekend keeperswerk van Ruben Valk kon VVSB een punt mee terug de bus in nemen. Met Nicky Eekhout en Jayson Halman had trainer Richard Plug 2 debutanten in de basisopstelling van VVSB gepositioneerd. Samen met de overige medespelers..

zagen zij al na 40 seconden aanvaller Sander de Grote de bal op de lat koppen. Een eerste waarschuwing vanuit de thuisploeg.

En de ploeg van Paul Weerman had de betere kansen in de wedstrijd. Zo zorgde Obi Onyeike met een ultieme sliding ervoor dat Wouter van der Molen niet vrij uit kon halen. En was doelman Ruben Valk de sta-in-de-weg op het schot van Damian Schra.

VVSB kreeg het maar moeizaam voor elkaar om de voorwaartsen in stelling te brengen. Onnauwkeurigheid en een sterke defensie onder leiding van aanvoerder Patrick Mulder lagen hieraan ten grondslag.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld redelijk ongewijzigd. Staphorst met de mogelijkheden en VVSB dat hier moeite mee had. Zo groeide doelman Valk meer en meer in de wedstrijd en was hij belangrijk met reddingen op de pogingen van Mike Reuvers en opnieuw De Grote. Het slotakkoord was voor invaller Jurian van den Brink, maar ook zijn kopbal werd gered door Valk, waardoor hij vandaag niet meer gepasseerd werd.

Staphorst – VVSB 0-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (58. Puck Postma), Obi Onyeike (78. Peet van der Slot), Nicky Eekhout, Gino Demon (68. Brooklyn van Doorneveld), Wout Heemskerk (78. Matthieu van den Assem); Lars Rauws, Ivan Spijkstra, Danny Bakker; Jayson Halman, Bert Steltenpool.

Tekst: Stefan van den Burg. > Klik hier voor wedstrijdfoto's bij VV Staphorst. > Klik hier voor de samenvatting.