21
aug
'21
Bezoek directeur Jantje Beton aan De Speelakker in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Waterspeeltuin De Speelakker

Bezoek directeur Jantje Beton aan De Speelakker. (foto's)

Woensdag 18 augustus bezocht de directeur van Jantje Beton met collega’s vijf speeltuinen in Zuid-Holland. Tweede stop was De Speelakker in Noordwijkerhout. Naast een gesprek met vrijwilligers over het ontstaan en in stand houden van De Speelakker werd natuurlijk ook een rondje speeltuin gedaan. Niet voor niets is het motto van Jantje Beton: ‘stop nooit met spelen’! Momenteel legt...

Dave Ensberg-Kleijkers, directeur van Jantje Beton, door heel Nederland werkbezoeken af, aan bij platform NUSO aangesloten speeltuinen. Op 18 augustus was de provincie Zuid-Holland aan de beurt. Dave bezocht die dag vijf speeltuinen, waaronder waterspeeltuin De Speelakker in Noordwijkerhout, met collega’s Ynama Wigman, communicatieadviseur, en Marlies Bouman, programmaleider Spelend Leren. Heel leuk: Marlies is een oude bekende van De Speelakker. Zij heeft in 2017 de eerste Obstakelrun in de speeltuin begeleid.

Vol trots lieten penningmeester Tanja van der Putten en voorzitter Liesbeth van de Krol De Speelakker zien. Opgericht en in stand gehouden door een aantal enthousiaste mensen, in samenwerking met zorgorganisatie Raamwerk en de gemeente, is De Speelakker een bijzondere speeltuin. Want je kunt er niet alleen op allerlei manieren spelen met water en zand, maar het is vooral een inclusieve speeltuin, waar kinderen met èn zonder beperking samen kunnen spelen!

Nog steeds investeert De Speelakker daarom in nieuwe speeltoestellen. Zo wordt nu geld ingezameld voor een rolstoeldraaimolen. De uitdaging is om voldoende vrijwilligers te hebben en te houden, voor toezicht en onderhoud. Jantje Beton zet zich in voor meer en uitdagender speelruimte, meer speelkansen en ondersteunt de NUSO speeltuinen, omdat dit hele belangrijke speelplekken zijn. Het was daarom goed en zinvol om het gesprek over kansen en bedreigingen te voeren en te bekijken welke mogelijkheden er zijn voor verdere ondersteuning.

Natuurlijk bleef het niet bij praten alleen. Onder het motto van Jantje Beton ‘stop nooit met spelen’ deden Dave, Ynama en Marlies ook een rondje speeltuin. Ze vonden De Speelakker een prachtige speelplek, goed onderhouden en met ruimte om samen te spelen. Vooral de muziekinstrumenten vielen op. En het feit dat De Speelakker gratis is. Lievelingsspeeltoestel van Dave, de kabelbaan, bewaarde hij voor het laatst. Daarna was het alweer tijd om naar de volgende speeltuinen op het programma te gaan, in Sassenheim en Hillegom.

De Speelakker is de hele zomer open. Elke dag, behalve op dinsdag en donderdag, vanaf half 2 tot 5 uur. Nieuwe vrijwilligers zijn nog steeds hard nodig om te zorgen dat de speeltuin alle dagen open kan. Meer informatie op de website: www.speelakker.nl of Facebookpagina: http://www.facebook.com/speelakkernoordwijkerhout Kom eens langs, het zal zeker bevallen!

Foto's PR.