Datum: 23-05-2022 - 01:48
20
aug
'21
19-jarige Noordwijkerhouter krijgt taakstraf van 80 uur voor oproep tot avondklokrellen.
Geschreven door Redactie BON

Twee Noordwijkerhouters uit GGZ-instelling voor de rechter.

Deze week hebben twee Noordwijkerhouters, die beide op dit moment in een GGZ-instelling verblijven, zich moeten verantwoorden voor de rechter in Den Haag. Een 52-jarige psychiatrische patiënt stond voor de rechter voor mishandeling en bedreiging van een verpleegkundige en een psychiater van de GGZ-instelling in Oegstgeest waar hij van 2012 tot 2018 verplicht verbleef. De man pakte een verpleegkundige...

bij haar schouder en trapte tegen haar been. Hij wachtte zijn psychiater op en gaf hij een klap op zijn schouder. Schopte hij ook tegen diens auto en bedreigde hij zijn behandelaar met de dood. De man gaf bij de rechter aan dat hij de verpleegkundige een duw gaf, omdat het te lang duurde voordat hij zijn medicatie kreeg. Hij gaf zijn psychiater een schouderklop, omdat hij wilde weten waarom hij niet werd behandeld, maar de man rende weg.

Het OM eiste toch geen straf tegen de psychiatrische patiënt, hij was volgens het Openbaar Ministerie niet toerekeningsvatbaar toen hij dat deed. De advocaat van de man zei dat het nu goed gaat met hem. Hij is het lievelingetje van de afdeling na zijn overplaatsing naar Leidschendam. Omdat haar cliënt zich de feiten heel anders herinnert, kan ze niets anders doen dan om vrijspraak vragen. Ze hoopt ook dat de man niet wordt overgeplaatst naar een strengere forensische kliniek, omdat hij hier goed op zijn plek is.

De 52-jarige man gaf bij de rechter ook nog aan dat hij en zijn vriendin ondertussen een huis hadden geërfd en dat het goed met hem ging. Bij zijn weten is hij niet meer schizofreen en gebruikt al vier jaar geen drank en drugs meer. Hij wil het liefst naar zijn huis in Noordwijkerhout want daar is ben hij getogen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

27-jarige inwoner van Noordwijkerhout voor de rechter.
Een 27-jarige Noordwijkerhouter stond deze week voor de rechter vanwege de mishandeling van zijn eigen moeder. Hij heeft haar tegen het hoofd getrapt en in de neus gebeten. De moeder pleitte ervoor dat haar zoon geen straf zou krijgen, want volgens de vrouw is haar zoon ziek en heeft hij behandeling nodig. Tijdens de zitting bij de Haagse rechter zei de zoon zelf haast niets over zijn geweldsuitbarsting. Hij ontkende wel dat hij drugs had gebruikt.

Verder verklaarde hij dat zich nu veel beter te voelen sinds zijn opname in een GGZ-instelling en zijn moeder zoekt hem daar wekelijks op. De officier van justitie wilde dat de verdachte een werkstraf van 80 uur zou krijgen. De rechter vond een werkstraf onuitvoerbaar zolang de man in een GGZ-instelling verblijft. Hij besloot daarom de man alleen een werkstraf van twee weken op te leggen, die hij niet hoeft te verrichten zolang hij niet opnieuw in de fout gaat.

Bron Leidsch Dagblad.