Datum: 27-10-2021 - 14:23
15
aug
'21
Ruim 3500 inwoners doen mee met 1e panelonderzoek 'gevolgen corona' GGD Hollands Midden.
Geschreven door GGD Hollands Miiden

Ruim 3500 inwoners doen mee met 1e panelonderzoek 'gevolgen corona' GGD Hollands Midden.

Begin juni heeft de GGD Hollands Midden waar ook de gemeente Noordwijk onder valt, het eerste onderzoek uitgevoerd onder hun eigen inwonerpanel. Deze groep bestaat uit ruim 5700 inwoners die zich eerder via de GGD Gezondheidsmonitor 2020 of via het RIVM-Corona gedragsonderzoek hebben aangemeld. Het eerste panelonderzoek ging over de gevolgen van corona op het gebied van geldzaken en...

hoe je je voelt (mentaal welbevinden).

De resultaten
In totaal hebben 3663 deelnemers de online vragenlijst ingevuld. Een mooi begin! Deelnemers zeggen dat ze zich mentaal nog niet zo gezond voelen als voor de coronacrisis. Een op de elf deelnemers zegt dat zijn financiële situatie slechter is geworden door de coronacrisis.

We hebben ook gevraagd of er meer spanningen zijn in het gezin dan voor de coronacrisis. Of deelnemers professionele hulp zouden willen. En wat deelnemers vervelend én fijn hebben gevonden van de coronacrisis en de maatregelen.

Benieuwd geworden? Bekijk dan hier de rapportage van het eerste panelonderzoek.

Meer informatie over het inwonerpanel
De GGD zal de panelleden een paar keer per jaar vragen gaan stellen over een onderwerp dat met gezondheid te maken heeft. Wil je meer informatie over het inwonerpanel? Of wil je lid worden van het panel? Kijk na op de pagina over het inwonerpanel.