Datum: 30-09-2023 - 04:26
17
aug
'21
Piet Jansen na 55 jaar met kinderen en kleinkinderen op bezoek in zijn geboortedorp Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Piet Jansen na 55 jaar met kinderen en kleinkinderen op bezoek in zijn geboortedorp Noordwijkerhout. (foto's)

Op 9 augustus landde er een vliegtuig uit Amerika op het vliegveld van Parijs, met aan boord het grote gezin van oud-Noordwijkerhouter Piet Jansen. In 1966 emigreerde Piet Jansen voor een nieuw leven naar de Verenigde Staten, om 55 jaar later voor een bezoek terug te keren naar zijn geboortedorp Noordwijkerhout, met zijn eigen familie. Piet wilde graag nog een keer aan zijn kinderen en kleinkinderen en aanhang....

het dorp en streek laten zien waar hij geboren en opgegroeid is. Vanuit Parijs vertrok het gezelschap met een touringcarbus naar Nederland voor een bezoek van iets meer dan een week.

Het gezin van Piet en Ria Jansen (Geerlings) woont in de plaats Warren in de staat New Jersey. De familie Jansen bestaat uit 40 personen waarvan 9 kinderen plus aanhang en 20 kleinkinderen, er waren 34 gezinsleden die de reis konden meemaken.

De nu 76-jarige Piet Jansen is geboren in Noordwijkerhout en is de zoon van Cornelis en Cornelia Jansen van de Schippersvaartweg nummer 7, het gezin bestond uit 8 kinderen waarvan drie meisjes en vijf jongens.

Piet ging al op jonge leeftijd voor zijn werk naar Amerika, maar moest op een gegeven moment terug naar Nederland om zijn dienstplicht te vervullen. Maar dat Amerika trok hem wel heel erg en hij ging na zijn diensttijd gelijk terug om daar definitief te gaan wonen en werken.

Hij ging werken bij de man die later ook zijn schoonvader werd en Piet nam niet veel later het bedrijf van hem over en trouwde met zijn dochter Ria. Piet is vervolgens een succesvolle ondernemer geworden. Het verkopen van allerlei goederen zat hem in het bloed, waarbij de verkoop van kerststerren zijn grootste succes was in heel Amerika.

Het bezoek aan de familie in Noordwijkerhout was een mooi weerzien met iedereen en er werden natuurlijk fotokiekjes gemaakt bij de 'highlights' van ons dorp, De Witte Kerk, en in het bijzonder bij het gemeentehuis. Het beeld rechts op het bordes is de man met een bollenmand en dat is de opa van Piet, Reinier Jansen, die daar model voor stond.

Zondagochtend woonden de familie Jansen de kerkdienst bij in de Sint Jozefkerk en lazen kleinkinderen in het Engels een aantal gebeden voor en zong één kleinkind op prachtige wijze het Ave Maria. Na het weekend in Noordwijkerhout zijn er ook nog bezoeken aan o.a. de steden Amsterdam en Rotterdam, de familie Jansen vertrekt aan het eind van de week weer via Parijs naar Amerika.

Foto's BON.