Datum: 16-05-2022 - 11:02
12
aug
'21
Hillegommer vraagt aandacht voor het toenemende zware vrachtverkeer van en naar De Zilk.
Geschreven door Redactie BON

Hillegommer vraagt aandacht voor het toenemende zware vrachtverkeer van en naar De Zilk.

Een inwoner van de gemeente Hillegom heeft op 5 augustus een brief gestuurd aan de colleges van burgemeester & wethouders van de gemeenten Hillegom en Noordwijk waar ook De Zilk onder valt. De Hillegommer vraagt in de brief aandacht voor het, o.a. op de Wilhelminalaan in Hillegom, toenemende doorgaande zware vrachtverkeer van en naar een bedrijf op de Beeklaan in de Zilk....

Geachte Colleges van Hillegom en Noordwijk,

Graag vraag ik even uw aandacht voor het doorgaande vrachtverkeer waar Hillegom mee te maken heeft. Natuurlijk moet dat gewoon mogelijk zijn, zeker in de bollentijd. Maar vrachtverkeer wat hier in Hillegom geen bestelling heeft zou er niet doorheen hoeven. 

Ik constateer dat er sinds de verhuizing van Unidex naar de Beeklaan in De Zilk een belangrijke toename is ontstaan van zwaar vrachtverkeer van en naar het bedrijf. Veelal zijn dat buitenlandse vrachtwagens maar ook grote combinaties van lokale of regionale transportbedrijven. Deze grote wagens maken het er met name op de smalle wegen door Hillegom niet veiliger op. En dan bedoel ik specifiek de Wilhelminalaan.

Persoonlijk denk ik dat de oplossing redelijk simpel kan zijn. En dat kan vanuit het college van Noordwijk en Hillegom geregeld worden. Waarom kan er niet op aangedrongen worden dan bestemmingsverkeer voor Unidex via de N206 komt. En dan ook weer vertrekt. Deze provinciale weg is daar wel geschikt voor.

Wanneer Unidex er 1 mail of brief uit doet aan hun leveranciers en transporteurs over de te volgen route kan het best snel en goed geregeld worden. Dan zullen wellicht de buitenlandse wagens nog door Hillegom komen. Het moet toch mogelijk zijn de Nederlandse chauffeurs te vragen via de N206 te komen en vooral te vertrekken.

Dat vertrekken via de N206 zou ook aan de buitenlandse chauffeurs gevraagd kunnen worden. Kwestie van duidelijk vragen en middels borden aangeven. Verder kan wellicht ook de wegbewijzering aan de rand van Hillegom aangepast worden zodat doorgaand vrachtverkeer (zonder bestelling) om Hillegom geleid wordt.

Misschien is het een mooi moment om dat na de aanpassing van het kruispunt N207 - N208 meteen mee te nemen.

In afwachting van uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Inwoner gemeente Hillegom (AVG)