01
aug
'21
Drukke zomerkampen bij Scouting Bosgeest. (foto's)
Geschreven door Scouting Bosgeest

Drukke zomerkampen bij Scouting Bosgeest. (foto's)

De leden van Scouting Bosgeest zijn de afgelopen weken hun vakantie traditioneel begonnen met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp! De allerjongste, de Bevers, bleven dicht bij huis. Ze bleven twee nachtjes in een tent slapen bij het clubhuis en speelden 2 dagen lang superhelden spelletjes. Daar hoorde natuurlijk een stormbaan bij en speelden ze in de speeltuin van de Zilk en bij Kidszoo...

 

De Welpen zijn naar Scout centrum PBC Austerlitz gegaan. Dit jaar was het thema Monopoly. Tijdens het Zuper Zondag Zpel (ZZZ) kon het eerste geld verdiend worden om straten te kopen. De dag erna was het tijd om geocaches te gaan zoeken in het bos. Dinsdag gingen ze naar het Nationaal Militair Museum en woensdag naar het Speelpark Rosarium. Daarna stond er een hike op het programma. Na een dagje zwembad en de Pyramide van Austerlitz was het kamp alweer voorbij.

De 17 meiden van de Esta’s gingen naar Scouting Reeuwijk. Daar zijn ze echte speurneuzen geworden door het CSI-thema die week. Elke dag kregen ze een CSI-opdracht om te helpen zoeken naar een chip die een ICT-medewerker kwijt was geraakt. Hij vroeg om hulp en werd zelfs ontvoerd. De Esta’s hielpen hem te vinden door middel van de gevonden sporen. Ze kregen hiervoor een CSI-certificaat. Naast al dat gespeur was er ook een survivalbaan en zijn ze een dagje op de Reeuwijkse Plassen geweest met een waterfiets.

Het kamp van de Verkenners was op Scoutinglandgoed Zeewolde. De eerste dag begon met eigen tenten opzetten, zelf koken en een kampvuur met een spelletje Weerwolven. Op zondag was er een sportdag en maandag startte de tweedaagse hike naar Austerlitz. Daarna werd er nog gekanood en zat ook hun kamp er weer op.

De Padvindsters waren naar het Scouting label terrein in Dwingeloo gegaan. Elke dag was er een ander land als thema. Zondag hadden ze een estafette spel en maandag en dinsdag stond er net als de verkenners een tweedaagse hike op het programma. Woensdag werd er gezwommen en daarna gingen ze een dagje naar de stad. Vrijdag stond er een leuke verrassing op het programma: Walibi!

De Explorers, 19 pubers en 4 man begeleiding, zijn op de fiets naar een terrein aan het Spaarne net buiten Haarlem gegaan. Er stonden heel veel gave activiteiten op het programma zoals buitenklimmen in Spaarnwoude, zeilen met een Haarlemse Waterscoutinggroep, surfen in Bloemendaal, een stadshike en een megabuikschuifbaan. Verder kon een dropping natuurlijk niet ontbreken. De Explorers hebben het programma grotendeels zelf samengesteld, met een klein beetje hulp zelf geregeld wat bij de leeftijd hoort natuurlijk.

Scouting Bosgeest kan terugkijken op hele leuke een gevarieerde zomerkampen. We willen ook al onze vrijwilligers die belangeloos hun vakantiedagen gebruiken om de kampen voor de jeugdleden mogelijk te maken heel hartelijk bedanken! Nu zomervakantie en uitrusten voor een nieuw uitdagend Scouting seizoen.

Foto's PR.