Datum: 26-10-2021 - 10:04
01
aug
'21
'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Noordwijkerhouts café in de Havenstraat betrokken bij 3 rechtszaken. (januari 1961)

Al tien jaar plaatst de nieuwswebsite Blik Op Noordwijkerhout al het nieuws van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk en sinds de fusie ook geregeld van Noordwijk. In al die jaren zat daar vaak ook spraakmakende en veel bekeken nieuwsitems bij, zie de top 10 daarvan. Maar ook voor de start van BON was er natuurlijk geregeld spraakmakend nieuws te melden...

toen we nog deel uit maakten van de gemeente Noordwijkerhout. Via het nieuwe item op Blik Op Noordwijkerhout 'Een terugBlik Op', geven we spraakmakende nieuwsitems uit het verleden opnieuw aandacht hier op BON. Onder aan de pagina al eerder verschenen items van 'Een terugBlik Op spraakmakend nieuws'.

8 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Noordwijkerhouts café in de Havenstraat betrokken bij 3 rechtszaken. (januari 1960)
In januari 1961 werden er drie zaken door de rechter behandeld, die allen betrekking hadden op een voormalig café in de Havenstraat tegenover de boerderij van Warmerdam. Het café stond daarvoor bekend als Café De Toekomst, alleen staat er in het krantenartikel van de Leidse Courant niet bij of de naam van het café toen ook nog zo was.

De eerste van de drie zaken die de rechter behandelde had betrekking op de mishandeling van een klant door de caféhoudster zelf en haar broer. De tweede zaak was de mishandeling en belediging van een wachtmeester van de politie door een cafébezoeker.

In de derde zaak stond de broer van de caféhoudster ook nog eens voor de rechter, voor het vernielen in een dronken bui van een televisietoestel na een cafébezoek in de Havenstraat. Lees hier het krantenartikel. 

7 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Beroving van Duitse toerist bleek behulpzame actie van Noordwijkerhouters.

6 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Ook 40 jaar geleden kwamen we een miljoentje tekort bij De Schelft.

5 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Noordwijkerhouter veroordeeld tot boete van tien gulden voor beledigende briefkaart. (28 maart 1960)

4 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Een lijkbleek vluchtende burgemeester Winkel. (30 juli 1980)

3 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuwsGoklustige bejaarden opgepakt in speelhol Piet Gijs. (9 juli 1975) 

2 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
Na ruim 100 jaar café De Zwaan onverwacht dicht. (interview Piet Brama)

1 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost.


Bron: Leidse Courant/Dagblad