30
jul
'21
Twee jaar celstraf voor onderwijzer basisschool wegens seksueel misbruik leerlingen in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

In afwachting van hoger beroep geen vrijlating voor onderwijzer basisschool.

De Haagse rechtbank legde in december 2020 drie jaar gevangenisstraf op, waarvan één jaar voorwaardelijk, aan een 37-jarige onderwijzer uit Noordwijkerhout. Dit vanwege het seksueel misbruik van drie basisschoolleerlingen (meisjes onder de 12 jaar) in het schooljaar van 2017-2018 en 2019-2020 (klik hier voor het nieuwsbericht). De man ontkende de beschuldigingen en is in hoger beroep gegaan...

tegen zijn veroordeling. Deze week was er een tussentijdse zitting bij de rechtbank, waarbij zijn advocate tevergeefs vroeg om vrijlating van de man want hij zou, na een eerdere mishandeling, niet veilig zijn in de gevangenis. De man was niet aanwezig bij de behandeling want volgens zijn advocate, kan hij de spanning in de rechtszaal niet aan.

In afwachting van het hoger beroep wil de onderwijzer vrijgelaten worden. Hij zou weer bij zijn ouders willen gaan wonen, in een plaats buiten Noordwijkerhout om daarmee onrust te voorkomen. De rechtbank vindt de beschuldigingen tegen de onderwijzer echter te ernstig om hem te laten gaan, in oktober volgt er een nieuwe zitting in de zaak.

Bron Leidsch Dagblad.