Datum: 21-03-2023 - 12:46
28
jul
'21
Bewoners Munnekeweij pellen weer als vanouds tulpenbollen in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Prachtige daktuin 'De Blokhut' geopend voor bewoners van Munnekeweij. (foto's)

Vier jaar geleden was het idee al ontstaan om een gedeelte van het dakterras van Woonzorgcentrum Munnekeweij op te knappen en dit jaar is daar toestemming voor gegeven om dit uit te voeren. Er is veel gebeld, langs gegaan en e-mails gestuurd naar bedrijven, met de vraag of zij konden sponsoren of leveren voor een kleine prijs en dat deden de ondernemers gul. Stichting Vrienden van Munnekeweij..

heeft het tuinmeubilair geschonken en de prachtige blokhut komt uit het fonds van Waardigheid en Trots. 

Mede door alle hulp van vrijwilligers, medewerkers en familieleden van De Brink en natuurlijk alle onderdelen die men gesponsord heeft gekregen, is er een prachtige mooie nieuwe daktuin ontstaan waar de bewoners met elkaar of met familie heerlijk kunnen zitten. Het aanleggen werd in anderhalve week gerealiseerd, waarvoor hulde.

De heer Brouwer, bewoner van Munnekeweij, had de eer om de nieuwe daktuin officieel te openen die de naam van 'De Blokhut' heeft gekregen. Helaas had de opening wel een zomerse dag verdiend, maar helaas viel de regen met bakken uit de lucht.

Uiteindelijk is het allemaal gelukt en was er beneden in de Tuinkamer voor iedereen koffie met gebak. Laten we hopen dat we de komende weken nog vele mooie zomerse dagen krijgen want dan kunnen de bewoners dit jaar nog volop genieten van de mooie nieuwe daktuin.

De volgende bedrijven en personen, naast Stichting Vrienden van Munnekeweij en fonds Waardigheid en Trots, hebben meegeholpen bij de totstandkoming van de nieuwe daktuin, waarvoor dank namens de bewoners van Munnekeweij. 

Nico Meeuwenoord Steengoed BV en Nobelhout, Gebr. Rotteveel, AH Noordwijkerhout, Aad Blom, buurman Piet, Bouwmeester Vaste Planten, Bakkerij van Eeden, Nolina Kwekerijen Woubrugge, Palmen en Exoten Katwijk, Welkoop Rijnsburg, Nico den Elzen, Janssen Electrotechniek, AVR Siergras kwekerij Katwijk, J.A. Liebeton B.V., Greenhouse, Meeuwenoord Recycling bv, Entree Vert.

Foto's BON.