27
jul
'21
Doneerbedrag voor 'Ietjes Cruella Mobile' in 2 dagen al opgehaald: THE DAY AFTER - Hoe nu verder? in Noordwijkerhout.
Geschreven door BON en Ietje van Halem

Doneerbedrag voor 'Ietjes Cruella Mobile' in 2 dagen al opgehaald: THE DAY AFTER - Hoe nu verder?

Doneeractie Ietje van Halem 'Ietjes Cruella Mobile' is in korte tijd zeer succesvol geworden, het beoogde inzamelbedrag van € 4500,- is binnen 2 dagen al behaald. Ietje wil daar graag een reactie op geven: Goedendag. Wat een dag was het gisteren. Wat een hartverwarmende reacties, wat een enthousiasme, wat een giften uit soms totaal onverwachte hoek. Binnen twee dagen gewoon...

die fokking 4500 euro opgehaald. Van blijdschap weet ik gewoon even niet waar ik het zoeken moet. Voor de duizendste en vast niet laatste keer: DANK JULLIE WEL. Ik merkte dat mensen een aantal vragen hadden. Die zal ik bij dezen even beantwoorden.

Het autootje is in feite een scootmobiel. Hij is in twee versies te koop, dat wil zeggen dat het verschil 'm in de snelheid zit. Als scootmobiel gaat hij maximaal 25 kilometer per uur en is er geen rijbewijs vereist (hoewel een aantal keer oefenen wel aan te raden valt.)

Wil je sneller, dan kom je bij de 45 km-versie uit die wordt aangemerkt als brommobiel of scooter. Daarvoor dien je in het bezit te zijn van een AM-rijbewijs. De hoogte van het PGB is goed voor zo'n 95 procent van de aanschaf van het basismodel. Maar met het oog op dat laatste beetje en de aanpassingen was er meer geld nodig.

Jullie giften worden besteed aan:

- een grotere accu met een bereik van 130 kilometer (wat in de praktijk neerkomt op 110 kilometer rijden zonder opladen. Een zo groot mogelijke actieradius is tenslotte alles!)

- een duimschakelaar die wordt aangebracht zodat ik het stuur makkelijker kan bedienen met mijn spastenpootjes.

- een peilzender. De garagehouder vertelde niet zonder trots dat dankzij dat zendertje een gestolen scooter is gevonden - en ook meteen een heel handeltje werd opgerold door de politie. Kortom: wil ik ?

- het verplaatsen van een paar bedieningsknoppen omdat ik alles met rechts doe.

Wat er standaard in zit: een radio met bluetooth, een achteruitrijcamera, elektrische ramen, verwarming en airco. Plus natuurlijk die achterbank waar iedereen zo blij van wordt. Cool hè?!

Hoe gaat een PGB in z'n werk?
Het bedrag bestaat uit twee delen. 80 procent is bedoeld voor de aanschaf van een hulpmiddel en wordt direct uitbetaald aan de verkoper. De overige 20 procent komt onder mijn eigen beheer en ga ik gebruiken om in de komende zeven jaar het onderhoud te bekostigen. Verder is het een kwestie van bonnetjes bewaren en uitgaven verantwoorden.

En last but not least: het blijft Cruella. Met een Susie-beeldje op het dashboard :) 

Ietje van Halem ❤️