Datum: 19-09-2021 - 12:42
26
jul
'21
Flink aantal meldingen jeugdoverlast in weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk.
Geschreven door Politie Noordwijk

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk: o.a. loslopende dieren, fietsdiefstallen, verdacht voertuig.

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij aan de doelen van de organisatie, het politiewerk...

en het vertrouwen in de politie. Ook Politie in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout, De Zilk) is actief op de social media en sinds kort geeft men een weekoverzicht van de meldingen die er afgelopen week binnen kwamen.

Politie weekoverzicht.

Hieronder staat een kleine selectie van de meldingen die wij afgelopen week hebben gehad.

* Op vrijdagavond 24 juli is in Noordwijkerhout een politiebike meegenomen van een wijkagent uit Noordwijkerhout. Al snel bleek het om een groep vrienden te gaan die een weddenschap hadden afgesloten. De groep vrienden hebben de dader opgestookt en gezegd dat hij 250 euro zou verdienen als hij weg zou fietsen op de politiebike. De wijkagent had dit al snel door. Hij heeft zijn vrienden laten bellen met de mededeling dat hij terug moest komen en niet aangehouden zou worden. Wel moest er iets tegenover komen te staan. De wijkagent liet de ‘dader’ het bedrag van 250 euro overmaken aan KiKa. Onder het toeziend oog van de wijkagent is dat ook gebeurt. Een mooie oplossing en een goed einde van de grap!

* Ook deze week hebben wij weer meerdere aangiftes binnengekregen betreft gestolen fietsen. Nogmaals: zet de fiets vast aan een object, gebruik een tweede slot met aparte sleutel en zet de fiets in het zicht. Dit zorgt ervoor dat dieven minder interesse hebben in uw fiets.

* Deze week hebben wij geassisteerd bij drie loslopende dieren. Het gaat om twee paarden en één pauw. Alle dieren zijn veilig terug gebracht naar hun eigen plek.

* Op woensdag 21 juli kregen wij een melding binnen dat er een voertuig verdacht zou rondrijden in de buurt. Ter plaatse hebben wij een groepje kinderen en volwassenen aangetroffen. Zij bleken van de scouting te zijn en de auto moest hen vinden. Dat verklaarde het vreemde rijgedrag.

* Op maandag 19 juli kregen wij een melding betreft een gaslucht. Eenmaal ter plaatse bleek de lucht afkomstig te zijn van kippenmest.

* Verder hebben wij veel meldingen binnengekregen betreft geluidsoverlast. Denk aan de buren en zet de muziek uit na 22:00 uur.

* Daarnaast zijn wij meerdere malen ingezet bij meldingen met betrekking tot jeugdoverlast, overige geluidshinder, burenruzies en verkeersongevallen.

* Wij hebben ook geassisteerd bij meerdere hulpverleningsmeldingen.

Foto PR.