25
jul
'21
'Lenen' van politiebike wijkagent Noordwijkerhout zorgt voor een opbrengst van € 250,- voor KiKa.
Geschreven door Politie Noordwijk / HLT

'Lenen' van politiebike wijkagent Noordwijkerhout zorgt voor een opbrengst van € 250,- voor KiKa.

Afgelopen avond/nacht hoorden collega's over de portofoon dat de politiebike van de wijkagent Noordwijkerhout was weggenomen door een persoon die op een terras van een horecagelegenheid zat. Uiteraard hebben we daar als politiesurveillance onze hulp aan verleend en reden richting Noordwijkerhout. Al snel bleek dat een groep vrienden de 'dader' hadden opgestookt om de politiebike te pakken en weg te fietsen....

De 'dader' zou daarvoor een bedrag van maar liefst € 250,- krijgen. De wijkagent kreeg daar lucht van en liet de 'dader' door zijn vrienden bellen met de mededeling dat hij met de fiets terug moest komen en niet aangehouden zou worden voor baldadigheid. Er zou wel iets anders tegenover moeten komen staan.

De 'dader' kwam inderdaad terug naar het terras en de politiebike. De grap was gelukt en hij kreeg het geld van zijn vrienden. De wijkagent bedacht het ludieke idee om in plaats van een bekeuring het zojuist 'verdiende' geld over te maken aan een goed doel. En zo geschiedde.

De vrienden besloten samen dat de 'dader' het geld zou overmaken aan KiKa. Dit werd onder het oog van de wijkagent Politie Noordwijk en collega's Politie HLT direct in orde gemaakt. Wat ons betreft een mooie oplossing en een goed einde aan de grap van de vriendengroep op het gezellige terras.

Foto politie.