Datum: 04-02-2023 - 16:36
Aanbiedingen met (weekend)voordeel op de
BON-actiepagina, klik hier. (nieuw Slagerij Klein)

 

22
jul
'21
Al meer dan 100 ideeën ingebracht voor de opknapbeurt wijk Zeeburg in Noordwijkerhout. (filmpje)
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Gemeente nodigt de wijk uit om te reageren op eerste ontwerpideeën voor Zeeburg.

Gemeente Noordwijk: Zo'n 500 inwoners van Zeeburg hebben inmiddels aangegeven wat er beter kan aan hun wijk. Op basis hiervan zijn de eerste ontwerpideeën uitgewerkt. De gemeente nodigt de wijk uit om er op te reageren. Nu dé kans om met elkaar Zeeburg heel mooi te maken. De wijk is na een halve eeuw aan een opknapbeurt toe. De inzet: met de wijk aan de slag met het opnieuw inrichten van straten...

stoepen, parkeerplaatsen en pleintjes. De inzet is ook om met elkaar Zeeburg zo groen en duurzaam als mogelijk maken.

Tot 1 september 2021
Het project startte eerder dit jaar. Zo’n 500 Zeeburgers deden al mee. Op basis van hun ideeën en voorstellen zijn nu de eerste ontwerpideeën uitgewerkt. Ze staan op het bekende platform Samen Noordwijk. De inwoners van Zeeburg hebben tot 1 september 2021 de tijd om er op te reageren.

Iedereen uitnodigen
Veel wijkbewoners hebben hun e-mailadressen gegeven. Ze hebben inmiddels per e-mail een uitnodiging ontvangen om te reageren. De gemeente betrekt echter graag iedereen in de wijk bij het project. Daarom viel eind juli 2021 bij alle 1.200 adressen in de wijk nog een extra flyer op de mat.

Wat vindt u ervan?
De gemeente vraagt dingen als: wat vindt u van eerste ontwerpideeën? Wat vindt u van de richting waarin we gaan? Herkent u zich in wat wij opgehaald hebben of mist u nog wat? Echt feedback op deze eerste ontwerpideeën.

Mooi voorbeeld
Je ziet goed welke kant het op gaat. Deze eerste ontwerpideeën zijn namelijk mooi gevisualiseerd. Hieronder zie je het ontwerpidee voor Groenewege 67 - 70.

De projectorganisatie legt goed uit wat het ontwerpidee inhoudt. Hier gaat het om:
* brede stoepen voor een goede toegankelijkheid voor voetgangers
* doorsteekjes door het groen voor een goede bereikbaarheid van woning naar parkeerplaats
* parkeerplaatsen op dezelfde hoogte als de stoep. De weg lijkt hierdoor smaller waardoor auto's uitgenodigd worden te vertragen
* grote vakken voor planten voor diverse planten rond de parkeerplaatsen. Zo wordt de straat groener en kan regenwater worden opgenomen
* bomen tussen de parkeervakken zorgen voor meer groen in de straat, meer biodiversiteit en verkoeling tijdens hete dagen
* iedere 70 meter een verkeersdrempel, zodat er minder hard gereden wordt
* straten en stoepen worden opnieuw aangelegd zodat ze vlak en toegankelijk zijn en regenplassen minder kans krijgen

Groenewege
Op Samen Noordwijk staat een vergelijkbaar ontwerpidee voor Groenewege 30-4. De Inwoners van Zeeburg hebben namelijk veel opmerkingen gemaakt over deze belangrijke weg. Over hoe veilig de straat is voor kinderen die oversteken, over de overzichtelijkheid, de snelheid van de auto's en ook over het parkeren. Op Samen Noordwijk staan ook ontwerpen van andere straten in Zeeburg.

Kans goed benutten
De projectorganisatie zet nu de volgende stap vraagt feedback op de ontwerpideeën. Hoopt dat alle wijkbewoners daar even de tijd voor nemen. Op die manier benutten gemeente en wijk de kans om Zeeburg voor de komende decennia mooi, fijn en veilig te maken.

Laat het ons weten
Bezoek www.samen.noordwijk.nl/zeeburg en reageer vóór 1 september 2021 op de ontwerpideeën!

Bekijk eerste ontwerpideeën op Samen Noordwijk.

Lees ook dit informatieve boekje met ideeën.

Luchtfoto's Zeeburg BON. Foto 1 gebiedskaart gemeente Noordwijk.