19
jul
'21
Flink aantal meldingen jeugdoverlast in weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk.
Geschreven door Politie Noordwijk

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk: o.a. oplichting en fraude, veel fietsdiefstallen, munitie gevonden.

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij aan de doelen van de organisatie, het politiewerk...

en het vertrouwen in de politie. Ook Politie in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout, De Zilk) is actief op de social media en sinds kort geeft men een weekoverzicht van de meldingen die er afgelopen week binnen kwamen.

Politie weekoverzicht.

Hieronder staat een kleine selectie van de meldingen die wij afgelopen week hebben gehad.

• Afgelopen week hebben wij weer meerdere aangiftes binnengekregen betreft gestolen fietsen. Wij kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zet de fiets vast aan een object, gebruik een tweede slot met aparte sleutel en zet de fiets in het zicht. Dit zorgt ervoor dat dieven minder interesse hebben in uw fiets.

• Afgelopen week hebben wij opnieuw aangiftes binnengekregen over oplichting via Whatsapp. Ook hier deed de oplichter zich voor als een familielid, vaak als zoon of dochter, die aangaf een nieuw nummer te hebben. Als u hierop ingaat zal er gevraagd worden om geld voor het een of ander. Voorkom oplichting en verifieer het altijd bij diegene waaraan je denkt geld over te maken. Dit kan je doen door te (beeld)bellen of face-to-face contact te leggen.

• Op zondag 18 juli kregen wij een melding binnen van gevonden munitie. Ter plaatse bleek het te gaan om één patroon. Deze is meegenomen en ligt klaar om vernietigd te worden.

• Daarnaast zijn wij meerdere malen ingezet bij meldingen met betrekking tot jeugdoverlast, overige geluidshinder, burenruzies en verkeersongevallen.

• Wij hebben ook geassisteerd bij meerdere hulpverleningsmeldingen.

• Afgelopen week is er meermaals fraude gepleegd met een betaalproduct. Hierbij wordt het slachtoffer gebeld door een zogenaamde bank en zijn de pasjes opgehaald door een zogenaamde bankmedewerker. Het slachtoffer geeft vervolgens onwetend de gegevens inclusief pincode mee en op die manier wordt het slachtoffer veel geld afhandig gemaakt. LET OP! Een bank vraagt NOOIT om uw persoonlijke gegevens en vraagt u ook nooit om uw betaalpas af te geven.

Foto PR.