18
jul
'21
Inzamelingsactie voor Noordwijkerhouters met camping onder water in de Belgische Ardennen.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Inzamelingsactie voor Noordwijkerhouters met camping onder water in de Belgische Ardennen.

Er is een inzamelingsactie op touw gezet voor het echtpaar Berry en Charlotte Weijers uit Noordwijkerhout, die zeer actief zijn in het Noordwijkerhoutse verenigingsleven. Zij zijn vier jaar geleden de familiecamping SY, gelegen aan de rivier de Ourthe in de Belgische Ardennen, gestart. Berry en Charlotte hebben de afgelopen jaren keihard gewerkt om er een gezellige familiecamping van te maken. Maar helaas is ook deze...

camping de afgelopen week het slachtoffer geworden van de overvloedige regenval en grote overstromingen die daar opvolgden. Deze hebben ook zeer grote schade toegebracht aan de camping van Berry en Charlotte Weijers.

Berry: "Het plaatsje Sy (en ook onze camping) is verdronken, een ongekende ramp voor heel het dorp. Het water bleef maar stijgen en tot diep in de nacht zijn we bezig geweest met zaken hoog zetten, nog hoger en zelfs het hoogst was niet voldoende. Afgelopen woensdagmiddag hebben we in 1 uur de camping ontruimd en bleven we zelf achter.... er nog van uitgaande dat hoogstens de straat nat zou worden.

Donderdagochtend hebben we moeten beslissen om het schip te verlaten, omdat we op dat moment nog zelfstandig al zwemmend onze camping achterlangs af konden komen. Niet veel later is de brandweer vanwege het gevaar gestopt met evacueren en zijn de laatste bewoners van het dorp door militairen van de bovenste etage afgehaald". 

De schade aan de camping is enorm, het betreft de complete inboedel van de bar en keuken van het restaurant, van de net nieuw aangeschafte safaritenten en het sanitair gebouw, etc. (zie foto's) Uiteraard wordt een groot gedeelte helaas niet door de verzekering vergoedt. 

Daarom hebben Esther Beijk-Belt en Jet van Schooten een inzamelingsactie opgezet met toestemming van Berry en Charlotte en danken we bij voorbaat iedereen voor een bijdrage in welke vorm dan ook. In eerste instantie voor de wederopbouw van de camping en vervolgens daarna voor de inwoners van het dorp Sy die alles verloren hebben.

Klik hier om uw bijdrage te geven.

Foto's van de camping onder water.