Datum: 04-08-2021 - 12:14
16
jul
'21
Update week 12 aantal vaccinaties in Duin- en Bollenstreek. (cijfers per gemeente)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Huisartsenpraktijken zetten laatste vaccinatieprik AstraZeneca in Leeuwenhorst voor geboortejaar 1956 t/m 1960. (foto's)

Op het moment van schrijven zijn er vrijdagmorgen 16 juli 18,4 miljoen vaccinaties geprikt in Nederland. Eén van de priklocaties is sinds 12 april bij NH-Leeuwenhorst aan de Langelaan in Noordwijkerhout. Overdag wordt er door de GGD geprikt en in de avond worden de priklijnen van de locaties Noordwijkerhout (10) en ook die van Leiden (12) gebruikt door de 175 huisartsenpraktijken...

in de regio. Eén huisarts en twee assistentes van verschillende praktijken zijn per avond op de twee locaties aanwezig, om de in totaal 27.000 mensen uit onze regio de afgelopen tijd twee keer te prikken. Het betreft mensen die geboren zijn in 1956-1960 en zij hebben via de huisarts een prik met AstraZeneca ontvangen volgens de landelijk gemaakte afspraken.

Donderdag 15 juli werd de laatste prik voor deze leeftijdscategorie in de regio, gezet in de locatie Leeuwenhorst bij een vrouw uit Noordwijkerhout (zie foto). Zij en nog een aantal laatst geprikten kregen een heerlijke bonbon om te vieren dat het vaccineren van de geboortejaren 1956-1960 succesvol is afgesloten.

Van de 27.000 mensen die in aanmerking kwamen voor deze huisartsprik heeft 75% zich bij de huisarts gemeld en laten prikken. Maar het percentage van vaccineren zal nog wel een stuk hoger hoger liggen want bijvoorbeeld mensen werkzaam o.a. in de zorg konden zich daarvoor al laten prikken. 

De laatste prik in Leeuwenhorst werd gevierd met gebak en een foto met de op dat moment aanwezige huisartspraktijk-medewerkers en de twee vertegenwoordigers van GGD de heren Jules Alders en Hanno-Paul van Maanen. De samenwerking GGD verliep volgens locatie-coördinatrice Astrid Barnhoorn uitstekend en het gehele prikproject voor deze leeftijdscategorie is bijzonder geslaagd te noemen.

In februari 2021 werd er vanuit de huisartsenpraktijken een werkgroep ingesteld die bestond uit Maartje Offerhaus, Dennis Mook, Marieke Toes, Marc Spruit, Irene Wassenaar en Astrid Barnhoorn. Zij hebben tot in de puntjes alles voorbereid en samen met alle inzet van de medewerkers is het tot een goed einde gebracht.

Er zijn ook vrijwilligers ingezet waaronder verpleegkundige Irene Barnhoorn van Marente, zij was verantwoordelijk voor vaccinbeheer en het op de juiste wijze klaarmaken van de spuiten met vaccins. De twee assistentes Renske en Danielle van Huisartsenpraktijk Celsius op de Via Antiqua in Noordwijkerhout, hebben het locatie-prikrecord van Leeuwenhorst gezet.

Op één van de, vier en half uur durende, avonden hebben zij maar liefst 123 mensen kunnen prikken en daarmee het prikrecord gezet voor de locatie Leeuwenhorst. Twee weken nadat deze mensen hun 2e prik hebben gehad kunnen ze de QR-code op hun telefoon zetten met het vaccinatiebewijs. 

Foto's BON.