12
jul
'21
Marcel van Dam trots op zijn deelname in finale Open Nederlandse Kampioenschappen Poker.
Geschreven door BON / ONKP

Marcel van Dam trots op zijn deelname aan finale Open Nederlandse Kampioenschappen Poker.

Op 9 en 10 juli werd het Open Nederlands Kampioenschap Pokeren van Nederland georganiseerd. In totaal waren er 178 gekwalificeerde pokeraars, waaronder de Noordwijkerhouter Marcel van Dam, die aan deze online-finale mochten mee doen. Deze pokeraars hebben gedurende het seizoen voorrondes gespeeld en is het gelukt om zich uiteindelijk te kwalificeren voor de grote finale. Het virtuele...

startschot werd op vrijdag 9 juli om 19.30 uur gegeven en na iets meer dan negen uur online pokeren werd op zaterdagavond 10 juli Arjan Elskamp gekroond tot de nieuwe Pokerkampioen van Nederland.

Noordwijkerhouter Marcel van Dam eindigde op een 75ste plaats van de 178 finalisten. Met een deelnemersveld van maar liefst 40.000 pokeraars bij de start van het ONKP Pokertoernooi, heeft Marcel het dus heel goed gedaan. 

Marcel doet individueel reeds 3 jaar fanatiek mee en hij behaalde vorig ook al de landelijke finale, vorig seizoen 35ste nu 75ste. Marcel geeft in een reactie aan: "In het begin kreeg ik nog wat mooie handjes, maar later was het hard werken met weinig moois. Het was weer een hele mooie ervaring en ik ben enorm trots dat ik wederom in de finale heb gestaan".

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurkampioenschap online de voorrondes en finales moeten spelen waar eerder alleen voorrondes en finales in lokale horecagelegenheden gespeeld werden. “De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is om kennis te maken met het spel,” vertelt organisator Mathijs Jonkers.

Naast de mooie beker die hij zal ontvangen, mag Arjan zich een jaar lang Pokerkampioen van Nederland noemen. Ook Robin Lehmann (2e) en Norbert Essink (3e) konden trots zijn op hun prestatie, een tweede en derde plek is niet niks tegenover een veld van 40.000 spelers.

De hele finale werd live uitgezonden op verschillende online platformen en is hier terug te zien. De volledige uitslag van de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker is hier te vinden.

Foto's PR:  Marcel van Dam