12
jul
'21
Flink aantal meldingen jeugdoverlast in weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk.
Geschreven door Politie Noordwijk

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk: o.a. WhatsApp oplichting, autobrand, buitensluiting.

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij aan de doelen van de organisatie, het politiewerk...

en het vertrouwen in de politie. Ook Politie in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout, De Zilk) is actief op de social media en sinds kort geeft men een weekoverzicht van de meldingen die er afgelopen week binnen kwamen.

Politie weekoverzicht.

Hieronder staat een kleine selectie van de meldingen die wij afgelopen week hebben gehad.

• afgelopen week hebben wij opnieuw aangiftes binnengekregen over oplichting via Whatsapp. Ook hier deed de oplichter zich voor als een familielid, vaak als zoon of dochter, die aangaf een nieuw nummer te hebben. Als u hierop ingaat zal er gevraagd worden om geld voor het een of ander. Voorkom oplichting en verifieer het altijd bij diegene waaraan je denkt geld over te maken. Dit kan je doen door te (beeld)bellen of face-to-face contact te leggen.

• Op 7 juli kregen wij een melding binnen met de vraag of wij naar een bewoner wilde rijden die op de noodknop van de thuiszorg had gedrukt. Bij aankomst bleek dat de oudere man zichzelf buiten had gesloten en via de noodknop hulp wilde vragen om weer zijn woning in te komen. De thuiszorg was gebeld en heeft voor meneer de deur opengedaan.

• Ook zijn wij weer meerdere malen ingezet bij meldingen met betrekking tot jeugdoverlast, overige geluidshinder, burenruzies en verkeersongevallen.

• Wij hebben ook geassisteerd bij meerdere hulpverleningsmeldingen.

• Op dinsdag 6 juli hebben wij de brandweer geassisteerd bij een autobrand. Deze brand was ontstaan door een mechanisch defect. De inzittenden zijn op tijd het voertuig uitgekomen, maar helaas was de auto niet meer te redden.

• Afgelopen week hebben wij opnieuw meerdere meldingen binnengekregen betreft fietsendiefstallen. Let goed op, zet uw fiets in het zicht, gebruik een tweede slot en zet hem vast aan een object. Op deze manier krijgen fietsendieven minder kans om uw fiets te stelen.

• Ook hebben wij in de stories laten weten dat we op zoek waren naar een vermiste hond. Na een zoektocht en mislukte poging tot vangen, kunnen wij gelukkig melden dat de hond en zijn baasje na een lange zoektocht weer zijn herenigd met elkaar.

Foto PR.