10
jul
'21
Politie Noordwijk geeft antwoord op "Mag ik rijden op mijn elektrische step?".
Geschreven door Politie Noordwijk

Politie Noordwijk geeft antwoord op "Mag ik rijden op mijn elektrische step?".

Dat is een vraag die wij bij de politie veel krijgen. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Over het algemeen is rijden op een elektrische step verboden, maar er zijn uitzonderingen. Wel gelden er in zijn algemeenheid een aantal dingen. Zo moet je minimaal 16 jaar zijn en in sommige gevallen is een AM-rijbewijs en een WA-verzekering vereist. Op welke elektrische steppen mag je dan wel op de openbare weg rijden?...

- Kickbike & Yedoo Mezec/ De elektrische scooterstep, alleen wanneer deze door de RWD goedgekeurd is. Deze e-steps vallen onder de criteria van ‘bijzondere bromfiets’
- Veeley/ De motorstep: deze step voldoet aan de criteria van een bromfiets. Ze zijn opklapbaar, hebben een zadel en zijspiegel. Dat betekent dat je voor deze steppen een geldig rijbewijs moet hebben.
- Elektrische step met ondersteuning/ E-micro: wordt niet gezien als motorvoertuig, omdat de step niet uit zichzelf rijdt, maar puur ondersteuning biedt. Voor deze e-step heb je geen rijbewijs nodig.

Let op! Rijd je wel op een e-step die niet is goedgekeurd. Dan loop je risico op een boete van 360 euro en inbeslagname van je e-step.

Betrokken bij een ongeval? Je bent niet verzekerd dus dat brengt ook financiële consequenties met zich mee.

Foto PR.