10
jul
'21
'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Beroving van Duitse toerist bleek behulpzame actie van Noordwijkerhouters. (april 1975)

Al tien jaar plaatst de nieuwswebsite Blik Op Noordwijkerhout al het nieuws van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk en sinds de fusie ook geregeld van Noordwijk. In al die jaren zat daar vaak ook spraakmakende en veel bekeken nieuwsitems bij, zie de top 10 daarvan. Maar ook voor de start van BON was er natuurlijk geregeld spraakmakend nieuws te melden...

toen we nog deel uit maakten van de gemeente Noordwijkerhout. Via het nieuwe item op Blik Op Noordwijkerhout 'Een terugBlik Op', geven we spraakmakende nieuwsitems uit het verleden opnieuw aandacht hier op BON. Onder aan de pagina al eerder verschenen items van 'Een terugBlik Op spraakmakend nieuws'.

7 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Beroving van Duitse toerist bleek behulpzame actie van Noordwijkerhouters.
Op 5 april 1975 stond er in de Leidsche Courant wederom een spraakmakend krantenartikel. Het verhaal gaat over een 17-jarige Duitse toerist die op een camping in het Langeveld verbleef.

De jongeman had in een Noordwijkerhouts café iets te diep in het glaasje gekeken en werd om 05.00 uur in de vroege ochtend bloot op het terras van een restaurant aangetroffen door de politie.

Zijn kleren waren van hem afgescheurd en politie ging er vanuit dat de jonge Duitse toerist slachtoffer was van een beroving en ging men op onderzoek uit........lees het artikel hieronder.

Klik op de foto voor een vergroting.


6 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Ook 40 jaar geleden kwamen we een miljoentje tekort bij De Schelft.

5 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Noordwijkerhouter veroordeeld tot boete van tien gulden voor beledigende briefkaart. (28 maart 1960)

4 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Een lijkbleek vluchtende burgemeester Winkel. (30 juli 1980)

3 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuwsGoklustige bejaarden opgepakt in speelhol Piet Gijs. (9 juli 1975) 

2 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
Na ruim 100 jaar café De Zwaan onverwacht dicht. (interview Piet Brama)

1 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost.


Bron: Leidse Courant/Dagblad