08
jul
'21
Sedos Vastgoedontwikkeling wil graag woningen bouwen op terrein Firma Meeuwenoord op de Victoriberg in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Sedos Vastgoedontwikkeling wil graag woningen bouwen op terrein Firma Meeuwenoord op de Victoriberg.

Donderdagavond 7 juli was er een commissievergadering Ruimte en op de agenda stond het raadsvoorstel van de Raadswerkgroep potentiële woningbouwlocaties (zie ook eerder verslag op BON). Een inspreker deed als eerste het woord en kwam met een onderwerp wat al een flink aantal jaren (10) regelmatig terugkeert, het terrein en de mogelijke verplaatsing van de Firma Meeuwenoord aan de Victoriberg... 

De heer Léon Guijt van Sedos Vastgoedontwikkeling deed als inspreker namens de Firma Meeuwenoord het woord. Hij had de rapportage van mogelijke woningbouwlocaties ook gelezen en zag dat het terrein van de Firma Meeuwenoord aan de Victoriberg niet op het lijstje van kansrijke woningbouwlocaties staat maar toch wel in de rapportage wordt genoemd.

Volgens de heer Guijt zijn er sinds afgelopen najaar, toen woningbouwontwikkelaar Trebbe van het Bavo-terrein afhaakte voor de grond van Meeuwenoord, andere ontwikkelingen gaande. Het bedrijf van de heer Guijt kwam in gesprek met Meeuwenoord en dat leidde uiteindelijk in een overkomst tot de verkoop van de grond aan de Victoriberg.

Er zit wel een restrictie aan de overeenkomst dat de Firma Meeuwenoord wel de mogelijkheid krijgt om te verhuizen naar een nieuwe locatie. Iets wat volgens de heer Guijt alle betrokken partijen wel zouden willen. Men heeft zelfs al een bouw- en schetsplan ontwikkeld om te komen tot de realisatie van circa 70 woningen op het terrein aan de Victoriberg. (zie foto met preview achter de heer Guijt) 

De heer Guijt wil samen de Firma Meeuwenoord graag nog een keer in gesprek gaan met het college en de gemeenteraad, om te kijken of er toch niet een mogelijkheid bestaat dat Meeuwenoord Transport kan verplaatst worden naar de Schippersvaartweg.

In de laatste brief van het college over dit onderwerp heeft het college aangegeven dat men niet wil meewerken aan een verplaatsing naar de Schippersvaartweg (zie eerder bericht op BON) omdat er al andere plannen zijn voor die grond.

Wethouder Theo Alkemade gaf in een reactie op vragen van commissieleden aan dat de gemeente Noordwijk(erhout) al vier keer onderhandeld heeft, om een verplaatsing mogelijk te maken van de Firma Meeuwenoord naar de Schippersvaartweg, maar dat het niet gelukt is om tot overeenstemming te komen.

Op dit moment is het college met de voorbereidingen bezig om te komen tot de al eerder geplande uitbreiding van Bedrijvenpark Gravendam. Het college wil wel graag met de Firma Meeuwenoord praten over een mogelijke verplaatsing naar Gravendam 2, tenslotte hoort het bedrijf hier eigenlijk thuis en het is niet wenselijk meer voor uitplaatsing naar de Schippersvaartweg; aldus de wethouder.

Wethouder Alkemade gaf aan dat voor ontwikkelaars in het algemeen het advies is, als men woningbouwplannen heeft om naar de gemeente te komen met een principeverzoek. Dan kan iets getoetst worden op haalbaarheid en dat is door Sedos Vastgoedontwikkeling, ondanks de plannen die men dus heeft, nog niet gedaan.

Klik hier voor het terugluisteren bij punt 5, klik hier.

Foto Google Maps.