06
jul
'21
Jaap de Hoop Scheffer zet 15-jarige Bibliotheek Bollenstreek en Dionne Dinkhuijsen in het zonnetje.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Jaap de Hoop Scheffer zet 15-jarige Bibliotheek Bollenstreek en Dionne Dinkhuijsen in het zonnetje. (foto's)

In 2021 bestaat Bibliotheek Bollenstreek 15 jaar, maar in 2021 neemt de bibliotheek na 5 jaar ook afscheid van Programma Manager Dionne Dinkhuijsen. Op dinsdagmiddag 6 juli bracht Jaap de Hoop Scheffer, oud-politicus en diplomaat van het CDA, een bezoek aan de Bibliotheek van Noordwijkerhout om een dankwoord uitspreken aan Dionne Dinkhuijsen. Dionne is in 2016 in dienst getreden als Programma manager....

Dionne heeft bijgedragen aan een verdubbeling van activiteiten voor alle doelgroepen. Ze is van 1999 tot 2005 werkzaam geweest als secretary to the board of Eduardo Frei Foundation bij het CDA en daarmee een collega Jaap de Hoop Scheffer.

Als eerbetoon aan de groei en ontwikkelingen van de programmering van de Bibliotheek Bollenstreek, sprak Jaap de Hoop Scheffer namens Bibliotheek Bollenstreek een speciaal dankwoord (met bloemen en een presentje) aan Dionne uit. Dionne Dinkhuijsen wordt directeur-bestuurder bij Bibliotheek aan den IJssel.

Ook de medewerkers van Bibliotheek Noordwijkerhout bedankten met een leuke ontvangst, mooie teksten en bloemen, Dionne voor haar geweldige inzet voor ook de Bieb-vestiging van Noordwijkerhout.

In de regio van Bibliotheek Bollenstreek wonen 130.000 mensen, waarvan ruim 26.000 lid zijn van de bibliotheek. Voor de sluitingen in verband met Covid-19 bezochten jaarlijks ongeveer 400.000 mensen de bibliotheek. Alle bibliotheken in Nederland delen de gedrevenheid om de komende jaren vanuit een maatschappelijk-educatieve rol bij te dragen aan maatschappelijke opgaven.

De drie grote maatschappelijke opgaven zijn:
* het bevorderen van een geletterde samenleving;
* participatie in de informatiesamenleving;
* het stimuleren van een leven lang ontwikkelen.

Foto's BON.