05
jul
'21
Flink aantal meldingen jeugdoverlast in weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk.
Geschreven door Politie Noordwijk

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk: o.a. WhatsApp oplichting, winkelverbod na diefstal, explosief.

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij aan de doelen van de organisatie, het politiewerk...

en het vertrouwen in de politie. Ook Politie in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout, De Zilk) is actief op de social media en sinds kort geeft men een weekoverzicht van de meldingen die er afgelopen week binnen kwamen.

Politie weekoverzicht.

Hieronder staat een kleine selectie van de meldingen die wij afgelopen week hebben gehad.

• Afgelopen week hebben wij meerdere aangiftes binnengekregen over oplichting via WhatsApp. De oplichter deed zich voor als een familielid, vaak als zoon of dochter, die aangaf een nieuw nummer te hebben. Als u hierop ingaat zal er gevraagd worden om geld voor het een of ander. Voorkom oplichting en verifieer het altijd bij diegene waaraan je denkt geld over te maken. Dit kan je doen door te (beeld)bellen of face-to-face contact te leggen.

• Op donderdag 1 juli hebben wij een verdachte aangehouden die zonder te betalen een product uit de winkel had meegenomen. De manager van de winkel heeft de verdachte een winkelverbod van een jaar gegeven.

• Ook zijn wij meerdere malen ingezet bij meldingen met betrekking tot jeugdoverlast, overige geluidshinder, burenruzies en verkeersongevallen.

• Wij hebben ook geassisteerd bij meerdere hulpverleningsmeldingen.

• Op woensdag 30 juni kregen wij een melding binnen waarbij een mogelijk explosief zou zijn aangetroffen. Eenmaal ter plaatse bleek het om een stuk schroot te gaan. Als u een explosief denkt te hebben aangetroffen, blijf dan uit de buurt van het explosief, bel de politie (0900-8844) en zorg dat er niemand in de buurt komt.

Foto PR.