Datum: 26-10-2021 - 11:11
02
jul
'21
Toneelvereniging ODI heeft een tijdelijk nieuw onderkomen in Noordwijkerhout.
Geschreven door Toneelvereniging ODI

Toneelvereniging ODI heeft een tijdelijk nieuw onderkomen.

Na maanden van onduidelijkheid en zoeken heeft Toneelvereniging ODI een tijdelijk nieuw onderkomen gevonden in het voormalige kantoor van Woningstichting Sint Antonius van Padua aan de Koninginneweg. Door inspanningen van het bestuur van ODI, Woningstichting Padua en de gemeente kan ODI binnenkort weer starten met haar repetities voor het aankomend seizoen. Op 14 november 2020...

brandde De Schelft voor een groot deel af, in het deel wat afbrandde zat ‘het Honk’ van toneelvereniging ODI met daarin alle kostuums, rekwisieten, archief etc. Hier werd ook altijd gerepeteerd voor de uitvoeringen.

Al voor de brand kon ODI niet meer repeteren en uitvoeringen verzorgen vanwege Corona. Nu de coronamaatregelen versoepelen, hoopt ODI ook weer op te kunnen starten. Maar daar was wel een repetitie en ontmoetingsruimte voor nodig.

De laatste maanden is er veel tijd gestoken in het vinden naar een geschikte ruimte. Echt veel ruimten waar gerepeteerd kan worden en waar ODI al de gedoneerde kostuums en de Grime kwijt zou kunnen, is er niet in Noordwijk(erhout). En het zou ook duur worden om de repetitie en opslagruimte van ODI in de “tijdelijke multifunctionele hal ter vervanging van De Schelft’ onder te brengen.

In deze tijdelijke hal kunnen wel de toneelopvoeringen en muziekopvoeringen worden georganiseerd. Met behulp van de gemeente en de Woningstichting Padua is het uiteindelijk gelukt en heeft ODI weer een eigen ‘Honk’. De hoop is dat ODI in deze locatie mag blijven totdat de nieuwe Schelft gebouwd is.

Voorzitster Adry Beugelsdijk: “Ons nieuwe honk geeft de mogelijkheid om onze repetities weer op te starten en te beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Helaas is ons nieuwe honk niet geschikt om voorstellingen te kunnen geven. Daarom kijken we uit naar de tijdelijke multifunctionele hal die ook voorzien wordt van mogelijkheden voor toneel en muziekopvoeringen.

Ook hierover vinden constructieve gesprekken plaats met de gemeente samen met de andere verenigingen. Eén ding is zeker; onze leden staan te popelen om voor onze bezoekers een mooi programma neer te zetten waar weer goed gelachen kan worden. Iets waar we allemaal wel aan toe zijn.“

Op de foto boven van link naar rechts voor het nieuwe ‘Honk’:
Raimon Spigt (Penningmeester Toneelvereniging ODI), Sjaak van den Berg (Wethouder) en Adry Beugelsdijk (Voorzitster Toneelvereniging ODI)