04
jul
'21
CJG-bijeenkomsten voor kinderen ‘Piep’, zei de muis!
Geschreven door Centrum voor Jeugd en Gezin Noordwijkerhout

CJG-bijeenkomsten voor kinderen ‘Piep’, zei de muis!

In september starten er in Noordwijk bijeenkomsten ‘Piep’, zei de muis! voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar die spanning en stress ervaren omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel meemaken. Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een familielid die ziek is, een scheiding, verlies, verdriet, ruzie of geweld. Een kind kan dan een steuntje in de rug gebruiken....

‘Piep’, zei de muis! is een leuke groep waar kinderen plezier hebben, vriendjes maken en iets helemaal voor zichzelf hebben. Een kind leert dat het probleem niet door hem of haar komt. De handpop vertelt over wat hij meemaakt en vraagt de kinderen om samen met hem hiervoor oplossingen te zoeken.

Piep, zei de muis! bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten voor de kinderen en 4 ouderbijeenkomsten. Tijdens ouderbijeenkomsten vertellen we wat de kinderen in de groep doen en waarom. En we bespreken andere zaken waar ouders in de opvoeding tegenaan lopen.

‘Piep’, zei de muis! start op dinsdag 14 september 2021 van 15.30 – 17.00 uur in het gebouw De Schapendel, Stakman Bossestraat 73 in Noordwijk. Meedoen is gratis, maar je moet je wel aanmelden. Voor informatie of aanmelden kijk op www.cjgcursus.nl.