Datum: 30-03-2023 - 20:51
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

25
jun
'21
Burgemeester onthult bord op Witte Anjer perkje als waardering voor alle veteranen. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Burgemeester onthult bord op Witte Anjer perkje als waardering voor veteranen. (foto's)

In 2019 is het Nationaal Comité Veteranendag begonnen met de oproep aan Nederlandse gemeenten om hun veteranen te eren en waarderen met een speciaal Witte Anjer perkje dat bloeit in de dagen en weken voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. Deze vindt jaarlijks op de laatste zaterdag van de maand juni plaats. De Witte Anjer staat symbool voor de waardering voor veteranen. Veel gemeenten...

gaven al gehoor aan deze oproep en sinds vandaag heeft ook de gemeente Noordwijk aan deze oproep een gevolg gegeven.

Op vrijdagmorgen 25 juni onthulde burgemeester Wendy Verkleij een bordje in het Witte Anjer Perkje, in het bijzijn van twee bestuursleden van de Stichting Veteranen Noordwijk: Jan van Steijn en Mat van Vondelen. Helaas konden door de nog geldende coronamaatregelen niet meer veteranen aanwezig zijn bij de onthulling in het perk voor het gemeentehuis/kantoor in Noordwijkerhout.

Tijdens de ceremonie ging burgemeester Verkleij in op het belang van Veteranendag: Als burgemeester van de gemeente Noordwijk vind ik het heel belangrijk, dat er aandacht is en blijft voor onze veteranen. Zij verdienen dat.

Zij hebben zich, in deze of in de vorige eeuw, waar ook ter wereld, ingezet voor vrijheid en vrede. Wij zijn al degenen die zich voor de vrede hebben ingezet of zich nog inzetten veel dank verschuldigd. Daarom geven wij hen die aandacht vandaag. Door de onthulling van dit speciale Witte Anjer perkje in Noordwijkerhout."

Op dit moment kent Nederland circa 109.600 veteranen. Vrouwen en mannen die overal rond de wereld in oorlogsgebieden actief zijn geweest. Van Joegoslavië tot Nieuw-Guinea en van Afghanistan tot Congo.

Ook in onze gemeente Noordwijk hebben we mensen die tot deze groep behoren. De inzet van deze militairen voor vrede en veiligheid, in Nederland en in de rest van de wereld, is van onschatbare waarde en dienen wij met dankbaarheid te benaderen.