Datum: 23-03-2023 - 22:41
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

23
jun
'21
Handbalkeepster Marit Huiberts uit Noordwijkerhout kiest voor buitenlands avontuur in Denemarken.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Handbaljeugdinternational Marit Huiberts verzorgt handbalclinic voor de jeugd van Northa. (foto's)

Op 9 juni plaatsen we een bericht dat sportvrouw van het Jaar 2019 in de gemeente Noordwijk en handbaljeugdinternational Marit Huiberts uit Noordwijkerhout, een nieuwe stap in haar nog prille topsportcarrière maakt. Ze kiest voor een buitenlands handbalavontuur bij Ringkøbing Håndbold A/S in Denemarken. De 20-jarige talentvolle keepster begon al op jonge leeftijd met handbal in haar eigen dorp...

Noordwijkerhout bij Handbalvereniging Northa. Vervolgens stapte ze over naar Foreholte waar ze als zestienjarige haar debuut maakte in de Eredivisie. Het daaropvolgende seizoen droeg Marit de kleuren van VOC, met wie ze de landstitel en later ook de Supercup won.

Vervolgens ruilde ze in 2020 het donkergroene-shirt van landskampioen VOC Amsterdam in voor het oranje-shirt van competitiegenoot Volendam. Marit maakt als keepster ook al meerdere jaren deel uit van Oranje-jeugdteams. Met de U19-selectie legde ze in de zomer van 2019 beslag op een zilveren plak tijdens het EK in Hongarije.

Oeps dachten ze bij Northa, straks zit Marit helemaal ver weg in Denemarken. Het zat al in de planning om Marit, als nu een bekende handbalster, te vragen of ze bij haar oude cluppie een handbalclinic voor de jeugd wil verzorgen. Marit wilde, voor haar vertrek in juli naar Denemarken, natuurlijk graag aan het verzoek van Northa meewerken.

Op dinsdagmiddag 22 juni was Marit aanwezig op sportpark De Boekhorst voor het geven van een heuse handbalclinic aan de jonge handballers van Northa. Als eerste konden ze een flink aantal vragen stellen aan Marit over o.a. de weg die ze heeft afgelegd om te komen waar ze nu is en wat haar toekomstdromen zijn. 

Vervolgens gaf Marit een handbaltraining met allerlei gerichte oefeningen en aanwijzingen aan de meiden en jongens van Northa. Na afloop van de geslaagde handbalclinic deelde Marit nog handtekeningen op papier en op handballen uit.

De handbalvereniging Northa bedankt Marit voor het geven van de leuke handbalclinic en wenst haar veel succes in Denemarken en hopelijk zien ze haar in de toekomst terug in het grote Oranjeteam. Wil je meer weten over de leuke teamsport handbal, kijk dan op de website van Northa www.northa.nl.

Foto's clinic BON. 2x Foto BON uit 2014 Northa keepster Marit. Laatste foto PR shirt Denemarken.